Natječaj za sudjelovanje na međunarodnoj radionici animiranog filma 2023.

Od 16. do 20. listopada ’23 u Komiži na otoku Visu održava se 14. međunarodna radionica animiranog filma. Radionica postoji kako bi pomogla studentima, mladim, ali i onim iskusnim profesionalcima da se usavršavaju kroz rad s uglednim svjetskim stručnjacima na polju animiranog filma.

Tema ovogodišnje radionice je stvaranje i oblikovanje odgovarajućih priča za animirani film.
Cilj radionice je pronaći načine za oblikovanje novih, originalnih ideja, propitivati koje priče vrijedi ispričati u određenom vremenu te pružiti neke od alata potrebnih da ih se oblikuje u film.
Prvi dio radionice pružit će niz praktičnih vježbi za traženje priče dok će se u drugom dijelu istraživati alate koje koristimo za oblikovanje priča u kratke animirane filmove.
Do kraja radionice polaznici bi trebali predstaviti prve faze razvoja nove ideje za kratki animirani film.

Radionicu će zajednički voditi producentsko/redateljski tim Lana Tankosa Nikolić i Martina Scarpelli koje će dati uvid u proces razvoja projekta iz perspektive producenta/redatelja.

Lana Tankosa Nikolić etablirana je producentica nagrađivanih animiranih i multimedijskih projekata koji obuhvaćaju animaciju, digitalnu umjetnost, VR, kazalište i performans.
Osnivačica je i vlasnica Late Love Production te radi s renomiranim redateljima kao što su Michelle i Uri Kranot, Paul Bush, Jakob Tekla Jørgensen i Martina Scarpelli. Lana od 2010. radi kao edukacijska koordinatorica na The Animation Workshop, VIA University College u Viborgu, gdje svake godine producira 5-6 NGO projekata sa studentima 2. godine. Producentica je i suosnivačica White Hole Theatrea te predsjednica i event managerica PLASTIC Collectivea, gdje se također nalazi njezin ured i studio.

Martina Scarpelli je talijanska redateljica i umjetnica koja živi u Danskoj. Radi kao redateljica, kreativna direktorica, animatorica i producentica nastojeći progurati provokativne priče sofisticiranim pripovijedanjem. Diplomirala je likovnu umjetnost na Accademia di Brera u Milanu i diplomirala animaciju na Centro Sperimentale di Cinematografia u Torinu. Alumni je Animation sans frontiers, Anidox:Lab, Anidox:Residency i rezident Open Workshopa. Njezin kratki film Jaje osvojio je nagrade: Annecy Kristal za najbolji debi, Zlatna golubica na Dok Leipzigu, Zlatni konjanik na Filmfestu u Dresdenu te bio je nominiran za najbolji kratki film na European Animation Awards 2018. i ušao u uži izbor za nagradu Cesar 2020.

Za rad na radionici mogu se prijaviti svi zainteresirani sudionici, a broj polaznika je ograničen.
Prijava mora sadržavati: kratki životopis, motivacijsko pismo Radionica se održava na engleskom jeziku. Prijavu možete poslati mailom na zagrebfilm@zagrebfilm.hr do 2. listopada 2023. god.
Troškove boravka i radionice odabranih kandidata snosi organizator. Odabrani kandidati bit će obaviješteni najkasnije do 9. listopada 2023.