Animirani film ‘Vidiš li ih ti?’ Brune Razuma proglašen je najboljim filmom natjecanja hrvatskog filma – Animafest Zagreb 2021

Najboljim filmom Natjecanja hrvatskog filma – 31. Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb 2021 proglašen je Vidiš li ih ti? Brune Razuma u produkciji Ustanove Zagreb film zbog izvrsnog dizajna likova i scenografije te izvedbe stop-animacije. Njemu pripada i financijska nagrada u iznosu od 1000 eura koju dodjeljuje Društvo hrvatskih filmskih redatelja.

Režiju, scenarij i animaciju potpisuje Bruno Razum dok je umjetnički savjetnik filma Simon Bogojević Narath. Scenograf uz redatelja je Damir Šuša. U izradi lutaka su sudjelovali Antonija Begušić, Damir Šuša i Bruno Razum dok su kostimografi Lea Kralj Jager i Bruno Razum. Montažu slike i zvuka potpisuje Monika Drahotuski, glazbu Hrvoje Štefotić, color grading Domagoj Lozina. Izvršna producentica je Andrijana Vidaček. Tehnika je Stop motion puppet animation.

Film ‘Vidiš li ih ti?’ strukturiran je na način da njegov početak ujedno čini i njegov kraj, tvoreći tako formu ‘beskrajnog dana’. U fokusu radnje je dječak koji boluje od shizofrenije. Nakon što je bio svjedokom ubojstva jelena u šumi, panično bježi kući. Na tom putu dešava se niz čudnih situacija koje dodatno djeluju na stanje dječaka. Sigurnost doma samo je privid. Niz vizualnih podražaja tjera dječaka da se vrati na početak, u šumu, kako bi promijenio tijek događaja.