MALA ŠKOLA CRTANOG FILMA

Mala škola crtanog filma traje u kontinuitetu već sedamnaestu godinu za redom u organizaciji i realizaciji Ustanove Zagreb film.

 

Osnivanjem ove animatorske i crtano-filmske edukativne radionice, Zagreb film je imao namjeru pomoći širenju filmske kulture školskom uzrastu i pružiti mogućnost mladim i nadarenim učenicima, crtačima, da pronađu svoj prostor, spoznaju i znanje u ovom specifičnom filmsko-artističkom izrazu.

 

Crtani film je timski rad i podrazumijeva niz sudionika, ponekad vrlo raznorodnih vještina. Uvjereni smo da je Zagreb film upravo i najpozvaniji da si uzme u zadatak ovu vrstu edukacije i omogući djeci, ali i ostalim građanima, spoznaju o crtano-filmskom zanatu i ovom načinu umjetničkog izražavanja.

PROGRAM

Program Male škole namijenjen je djeci osnovnoškolskog uzrasta. Putem toga programa polaznici se upoznavaju s razumijevanjem apstraktnog koncepta filmskog vremena, pokreta i priče. Pruža im se mogućnost kreativnog izražavanja te susreta s osnovnom filmskom terminologijom i različitim tehnikama animiranog filma. Tijekom trajanja programa prolaze se sve faze izrade filma: osmišljavanje koncepta, pisanje priče, crtanje storyborda, razrada vizuala, animiranje, snimanje glasova, zvukova te montaža.

Polaznicima se pristupa potpuno individualno, a osnovni cilj je upoznati polaznike s konceptom animacije te napraviti potpuno individualni kratki animirani film u izabranoj tehnici (crtana, kolaž, lutka, pijesak, digitalna animacija..) izveden tako da se maksimalno istaknu afiniteti polaznika.

Voditelj programa na lokaciji Vlaška 70  je Božidar Trkulja, redatelj, animator i filmski kritičar.

 

 

 

UPISI

Upisi za grupu polaznika nastave mogući su do popunjavanja svih grupa.

 

 

 

PRIJAVNICA

Preuzmite prijavnicu:

 

Prijavnica za Malu školu crtanog filma

 

 

HR | EN

Kliknite OVDJE i prijavite se za naš newsletter!

zagrebfim.hr | zagrebfilm@zagrebfilm.hr | Vlaška 70, 10 000 Zagreb

Kliknite OVDJE i prijavite se
za naš newsletter!

zagrebfim.hr | zagrebfilm@zagrebfilm.hr
Vlaška 70, 10000 Zagreb

HR | EN