MALA ŠKOLA CRTANOG FILMA

Mala škola crtanog filma traje u kontinuitetu već šesnaestu godinu za redom u organizaciji i realizaciji Ustanove Zagreb film.

 

Osnivanjem ove animatorske i crtano-filmske edukativne radionice, Zagreb film je imao namjeru pomoći širenju filmske kulture školskom uzrastu i pružiti mogućnost mladim i nadarenim učenicima, crtačima, da pronađu svoj prostor, spoznaju i znanje u ovom specifičnom filmsko-artističkom izrazu.

 

Crtani film je timski rad i podrazumijeva niz sudionika, ponekad vrlo raznorodnih vještina. Uvjereni smo da je Zagreb film upravo i najpozvaniji da si uzme u zadatak ovu vrstu edukacije i omogući djeci, ali i ostalim građanima, spoznaju o crtano-filmskom zanatu i ovom načinu umjetničkog izražavanja.

PROGRAM

Program Male škole namijenjen je djeci osnovnoškolskog uzrasta. Putem toga programa polaznici se upoznavaju s razumijevanjem apstraktnog koncepta filmskog vremena, pokreta i priče. Pruža im se mogućnost kreativnog izražavanja te susreta s osnovnom filmskom terminologijom i različitim tehnikama animiranog filma. Tijekom trajanja programa prolaze se sve faze izrade filma: osmišljavanje koncepta, pisanje priče, crtanje storyborda, razrada vizuala, animiranje, snimanje glasova, zvukova te montaža.

Polaznicima se pristupa potpuno individualno, a osnovni cilj je upoznati polaznike s konceptom animacije te napraviti potpuno individualni kratki animirani film u izabranoj tehnici (crtana, kolaž, lutka, pijesak, digitalna animacija..) izveden tako da se maksimalno istaknu afiniteti polaznika.

 

Od ove godine uvodimo i online pohađanje Male škole kako bi animaciju približili svoj zainteresiranoj djeci van Zagreba.

Također, na online nastavu mogu se prijaviti i srednjoškolci.

 

Voditelj programa na lokaciji Vlaška 70  je Božidar Trkulja, redatelj, animator i filmski kritičar.

 

Voditeljica online programa je Antonija Veljačić, mag. art. animiranog filma i novih medija.

 

UPISI

Upisi za grupu polaznika nastave uživo do 30. rujna 2021.

 

Upisi za grupu polaznika online nastave mogući su kroz cijelu godinu.

 

Početak rada obje grupe početkom listopada (objavit ćemo točne termine).

 

PRIJAVNICA

HR | EN

Kliknite OVDJE i prijavite se za naš newsletter!

zagrebfim.hr | zagrebfilm@zagrebfilm.hr | Vlaška 70, 10 000 Zagreb

Kliknite OVDJE i prijavite se
za naš newsletter!

zagrebfim.hr | zagrebfilm@zagrebfilm.hr
Vlaška 70, 10000 Zagreb

HR | EN