redateljica: Matea Kovač

trajanje: 5 minuta

tehnika: 2d

 

Sinopsis:

 

Stručna poduka u mediju crteža u ovom je filmu samo nužan dramaturški okvir unutar kojeg se razvija likovna igra u mediju animacije.

 

Autorski izraz crtača-likovnjaka prevodi se u autorski izraz animatora-fil- maša. Prvu ulogu preuzima Darko Bakliža, već poznat i nagrađivan autor animiranih filmova, slikar i redovni profesor na ALU. S iskustvom u predavanju kolegija Akt ovaj će nas autor upoznati s osnovnim elementima kojima barata u crtanju istog, a u narativnom segmentu, koji teži prilagoditi se zadanoj terminologiji crtanja, pratimo priču lezbijskog odnosa koji pretendira biti otvoren/poliamoričan.

 

Kao što u crtanju postoji gradacija, tako se i razvoj ljubavnog odnosa promatra u određenom vremenskom periodu; od njegovog začetka, do fatalne propasti. Propituje se ne Tko sam ja?, nego Tko ću postati?. Prazan slikarski papir, nositelj radnje, predstavlja bitku likovnog i intimnog nastajanja/raspadanja. Borba koju pratimo na slikarskom platnu, odvija se istovremeno u komunikaciji glavne protagonistice koja vrši reviziju bivšeg odnosa prisjećajući se niza ‘nastranih’ fantazija i njihovog splašnjavanja.

 

 

Asset 1-100