ARHIVA VIJESTI

Animirani film Vidiš li ih ti? Brune Razuma proglašen je najboljim filmom Natjecanja hrvatskog filma – Animafest Zagreb 2021

Najboljim filmom Natjecanja hrvatskog filma – 31. Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb 2021 proglašen je Vidiš li ih ti? Brune Razuma u produkciji Ustanove Zagreb film zbog izvrsnog dizajna likova i scenografije te izvedbe stop-animacije. Njemu pripada i financijska nagrada u iznosu od 1000 eura koju dodjeljuje Društvo hrvatskih filmskih redatelja.

Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma

Muzej suvremene umjetnosti Zagreb, 30. siječnja – 14. lipnja 2020.     Muzej suvremene umjetnosti najavljuje veliku multimedijsku izložbu Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma, posvećenu slavnim umjetničkim ostvarenjima nastalima u okviru...

NOVOSTI IZ PRODUKCIJE [11/2019]

U studenom je završen animirani film redatelja Tihonija Brčića Jež Bodljikavko u trajanju 6 minuta, a započelo je i snimanje scena interijera animiranog lutka filma Jelenko redatelja Brune Razuma.

Nagrada za film “Osmijeh” Matee Kovač

Od 22. do 24. studenog u Splitu se održala 51. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva.
Drugu nagradu osvojio je film Osmijeh, Matee Kovač nastao 2019. u koprodukciji Akademije likovnih umjetnosti Zagreb i Zagreb filma

Nagrada za “Eutanaziju” Joška Marušića

Na 18. Reggio Film Festivalu koji se održao od 8. do 18. studenog u Regio Emiliji u Italiji, film “Eutanazija”, Joška Marušića, (Zagreb film, 2018.) osvojio je ex-aequo nagradu u programu za Laike.

ZAPOČELE PRIJAVE ZA MALU ŠKOLU CRTANOG FILMA!

Program za male namijenjen je osnovnoškolcima koji žele naučiti nešto više o animaciji i upoznati se s osnovama animiranog filma. Program za velike namijenjen je srednjoškolcima koji se pripremaju za studij animiranog filma i novih medija, kao i svim zainteresiranim srednjoškolcima te studentima.

Nova nagrada za film “Bobo” Andreja Rehaka

“Bobo”, Andreja Rehaka (ZF ’18) dobio je nagradu za najinovativniji kratki film u kategoriji od 9-12 godina na međunarodnom filmskom festivalu R2R koji se održao od 7. do 13. travnja u Vancouveru u Kanadi.

Naši filmovi na platformama Vimeo i Labocine

Stakleni čovjek Daniela Šuljića (5’50”), nastao 2015. u koprodukciji Kreativnog sindikata i Zagreb filma, odabran je na platformu Vimeo u kategoriji Staff Pick. Na platformi posvećenoj znanstvenom filmu pod nazivom Labocine, svaki mjesec posvećen je jednom filmu. Ovogodišnji, br. 30 bio je posvećen filmu Najmanji Tomislava Šobana.

Novosti s Akademije likovnih umjetnosti

S Odsjeka za animirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti u distribuciju stižu tri nova kratka animirana diplomska filma i jedan studentski, svi nastali u koprodukciji sa Zagreb filmom.

Godina 2018. u brojkama

U protekloj 2018. godini Zagreb film je distribuirao po festivalima 28 filmova iz ‘16, ‘17 i ‘18 godine koji su imali ukupno više od 200 festivalskih prikazivanja.

Restauracija filmske baštine

Završena je restauracija 13 epizoda animiranog serijala „Inspektor Maska“ te 4 dokumentarna i 2 kratka igrana filma. Materijale su, uz pomoć i podršku Hrvatskog državnog arhiva – Hrvatske kinoteke, restaurirali i digitalizirali studio Klik i studio Ater iz Zagreba.

Preminuo Zlatko Bourek

S tugom smo primili vijest da nas je napustio Zlatko Bourek, dugogodišnji suradnik Zagreb filma, istinski velikan, svestrani umjetnik i doajen Zagrebačke škole crtanog filma.

65 godina Zagreb filma

Društvo filmskih radnika Hrvatske osnovalo je 1953. godine filmsko poduzeće Zagreb film koje se trebalo baviti svim vrstama filmskih djelatnosti: od distribucije do proizvodnje kratkometražnih i dugometražnih filmova.
Povodom obljetnice predstavljamo prigodni logotip.

Proljetne festivalske vijesti

Naši filmovi ovoga proljeća prikazat će se na festivalima u Poljskoj, Francuskoj, SAD-u, Njemačkoj i Portugalu.

Dovršene restauracije u 2018.

U siječnju je završena restauracija prvoga dijela novog niza filmova kojega smo planirali restaurirati.

Želimo Vam sretnu 2018!

Zagreb film Vam želi kreativnu 2018. godinu, uz najavu natječaja za produkciju animiranih filmova!

HR | EN

Kliknite OVDJE i prijavite se za naš newsletter!

zagrebfim.hr | zagrebfilm@zagrebfilm.hr | Vlaška 70, 10 000 Zagreb

Kliknite OVDJE i prijavite se
za naš newsletter!

zagrebfim.hr | zagrebfilm@zagrebfilm.hr
Vlaška 70, 10000 Zagreb

HR | EN