ARHIVA VIJESTI

PROFilm Days online konferencija 10.11.2021.

Zagreb Film Office u suradnji s Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) organizira #PROFilmDays – stručnu online konferenciju koja na jednom mjestu okuplja sve domaće i inozemne stručnjake potrebne za nastajanje bilo koje vrste audiovizualnog djela.

Animirani film Vidiš li ih ti? Brune Razuma proglašen je najboljim filmom Natjecanja hrvatskog filma – Animafest Zagreb 2021

Najboljim filmom Natjecanja hrvatskog filma – 31. Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb 2021 proglašen je Vidiš li ih ti? Brune Razuma u produkciji Ustanove Zagreb film zbog izvrsnog dizajna likova i scenografije te izvedbe stop-animacije. Njemu pripada i financijska nagrada u iznosu od 1000 eura koju dodjeljuje Društvo hrvatskih filmskih redatelja.

Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma

Muzej suvremene umjetnosti Zagreb, 30. siječnja – 14. lipnja 2020.     Muzej suvremene umjetnosti najavljuje veliku multimedijsku izložbu Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma, posvećenu slavnim umjetničkim ostvarenjima nastalima u okviru...

NOVOSTI IZ PRODUKCIJE [11/2019]

U studenom je završen animirani film redatelja Tihonija Brčića Jež Bodljikavko u trajanju 6 minuta, a započelo je i snimanje scena interijera animiranog lutka filma Jelenko redatelja Brune Razuma.

Nagrada za film “Osmijeh” Matee Kovač

Od 22. do 24. studenog u Splitu se održala 51. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva.
Drugu nagradu osvojio je film Osmijeh, Matee Kovač nastao 2019. u koprodukciji Akademije likovnih umjetnosti Zagreb i Zagreb filma

Nagrada za “Eutanaziju” Joška Marušića

Na 18. Reggio Film Festivalu koji se održao od 8. do 18. studenog u Regio Emiliji u Italiji, film “Eutanazija”, Joška Marušića, (Zagreb film, 2018.) osvojio je ex-aequo nagradu u programu za Laike.

ZAPOČELE PRIJAVE ZA MALU ŠKOLU CRTANOG FILMA!

Program za male namijenjen je osnovnoškolcima koji žele naučiti nešto više o animaciji i upoznati se s osnovama animiranog filma. Program za velike namijenjen je srednjoškolcima koji se pripremaju za studij animiranog filma i novih medija, kao i svim zainteresiranim srednjoškolcima te studentima.

Nova nagrada za film “Bobo” Andreja Rehaka

“Bobo”, Andreja Rehaka (ZF ’18) dobio je nagradu za najinovativniji kratki film u kategoriji od 9-12 godina na međunarodnom filmskom festivalu R2R koji se održao od 7. do 13. travnja u Vancouveru u Kanadi.

Naši filmovi na platformama Vimeo i Labocine

Stakleni čovjek Daniela Šuljića (5’50”), nastao 2015. u koprodukciji Kreativnog sindikata i Zagreb filma, odabran je na platformu Vimeo u kategoriji Staff Pick. Na platformi posvećenoj znanstvenom filmu pod nazivom Labocine, svaki mjesec posvećen je jednom filmu. Ovogodišnji, br. 30 bio je posvećen filmu Najmanji Tomislava Šobana.

Novosti s Akademije likovnih umjetnosti

S Odsjeka za animirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti u distribuciju stižu tri nova kratka animirana diplomska filma i jedan studentski, svi nastali u koprodukciji sa Zagreb filmom.

Godina 2018. u brojkama

U protekloj 2018. godini Zagreb film je distribuirao po festivalima 28 filmova iz ‘16, ‘17 i ‘18 godine koji su imali ukupno više od 200 festivalskih prikazivanja.

Restauracija filmske baštine

Završena je restauracija 13 epizoda animiranog serijala „Inspektor Maska“ te 4 dokumentarna i 2 kratka igrana filma. Materijale su, uz pomoć i podršku Hrvatskog državnog arhiva – Hrvatske kinoteke, restaurirali i digitalizirali studio Klik i studio Ater iz Zagreba.

Preminuo Zlatko Bourek

S tugom smo primili vijest da nas je napustio Zlatko Bourek, dugogodišnji suradnik Zagreb filma, istinski velikan, svestrani umjetnik i doajen Zagrebačke škole crtanog filma.

65 godina Zagreb filma

Društvo filmskih radnika Hrvatske osnovalo je 1953. godine filmsko poduzeće Zagreb film koje se trebalo baviti svim vrstama filmskih djelatnosti: od distribucije do proizvodnje kratkometražnih i dugometražnih filmova.
Povodom obljetnice predstavljamo prigodni logotip.

Proljetne festivalske vijesti

Naši filmovi ovoga proljeća prikazat će se na festivalima u Poljskoj, Francuskoj, SAD-u, Njemačkoj i Portugalu.

HR | EN

Kliknite OVDJE i prijavite se za naš newsletter!

zagrebfim.hr | zagrebfilm@zagrebfilm.hr | Vlaška 70, 10 000 Zagreb

Kliknite OVDJE i prijavite se
za naš newsletter!

zagrebfim.hr | zagrebfilm@zagrebfilm.hr
Vlaška 70, 10000 Zagreb

HR | EN