ARHIVA VIJESTI

Nagrade za “Posljednji izazov” i “Protoplazmu”

“Posljednji izazov“ Božidara Trkulje osvojio je nagradu za najbolju lutka animaciju na 10. međunarodnom festivalu animiranog filma u Banjaluci, a “Protoplazma” Katrin Novaković dobio je nagradu za najbolji film u kategoriji animiranog filma na trećem izdanju Revije studentskog kratkometražnog filma.

CARRUS NAVALIS NA ANIMARKTU

Film “Carrus navalis” bio je jedini hrvatski predstavnik na Animarkt pitchingu, jedinom europskom događanju specijaliziranom za lutka film, koji se održao 2. do 6. listopada u Lodzu u Poljskoj.

Nova nagrada za “Grad duhova” Marka Dješke

“Grad duhova” (Zagreb film, 2016.) autora Marka Dješke osvojio je Grand Prix na Međunarodnom festivalu animiranog filma “Konstantinov zlatnik” koji je održan u Nišu (Srbija) od 25. do 29. srpnja.

NATJEČAJ ZA PRODUKCIJU DOKUMENTARNIH FILMOVA

Ustanova Zagreb film objavljuje natječaj za prijavu gotovih scenarija te ideja za scenarij dokumantarnih filmova. Natječaj je otvoren do 21. listopada 2017. godine.

NATJEČAJ ZA PRODUKCIJU IGRANIH FILMOVA

Ustanova Zagreb film 21. rujna 2017. objavljuje Natječaj za odabir scenarija kratkometražnih igranih filmova. Natječaj je otvoren do 21. listopada 2017. godine.

NOVOSTI IZ PRODUKCIJE ZAGREB FILMA [07/2017]

Pročitajte novosti iz Zagreb filma – srpnju smo nastavili s produkcijom naših novih projekata – “Prošlost raste” i “Carrus Navalis”, a jedan je projekt prijavljen na natječaj HAVCa.

NOVOSTI IZ PRODUKCIJE ZAGREB FILMA [06/2017]

Pročitajte novosti iz naše produkcije – u lipnju je završena restauracija filmova predviđenih ovogodišnjim programom Zagreb filma, dovršena je izrada lutaka i scenografije te je pripremljena prva scena za snimanje “Jelenka” Brune Razume. Podržali smo i tehničku obradu te izradu DCP-ova studentskih filmova.

Novosti iz produkcije Zagreb filma [05/2017]

Pročitajte brojne svibanjske novosti iz produkcije Zagreb filma – HAVC je podržao naša dva nova filma, naš je rad predstavljen u Stuttgartu, u produkciju je krenuo “Albatros” Nenada Jankovića i snimljena je prva scena lutka animiranog filma “Carrus Navalis” Antonije Begušić.

30. Radna projekcija filmova u produkciji

22.travnja u kino-dvorani Zagreb filma na Novoj vesi održana je 30. radna projekcija filmova koji su trenutno u produkciji: Pužić slikar, Jelenko, Plodovi suše, Prvi korak, Posljednji izazov te Bijela vrana.

Europoly u Zagrebu

Europoly je multidisciplinarni projekt srpsko-austrijskog umjetnika Dejana Kaludžerovića koji se bavi migracijama iz zemalja Jugoistočne Europe u zemlje Centralne i Zapadne Europe, počevši od vala ekonomske migracije 1960-ih, preko ratnog doba 90-ih i vala ratnih izbjeglica sve do današnje aktualne izbjegličke krize i odljeva mozgova.

HR | EN

Kliknite OVDJE i prijavite se za naš newsletter!

zagrebfim.hr | zagrebfilm@zagrebfilm.hr | Vlaška 70, 10 000 Zagreb

Kliknite OVDJE i prijavite se
za naš newsletter!

zagrebfim.hr | zagrebfilm@zagrebfilm.hr
Vlaška 70, 10000 Zagreb

HR | EN