ARHIVA VIJESTI

Nova nagrada za film “Bobo” Andreja Rehaka

“Bobo”, Andreja Rehaka (ZF ’18) dobio je nagradu za najinovativniji kratki film u kategoriji od 9-12 godina na međunarodnom filmskom festivalu R2R koji se održao od 7. do 13. travnja u Vancouveru u Kanadi.

Naši filmovi na platformama Vimeo i Labocine

Stakleni čovjek Daniela Šuljića (5’50”), nastao 2015. u koprodukciji Kreativnog sindikata i Zagreb filma, odabran je na platformu Vimeo u kategoriji Staff Pick. Na platformi posvećenoj znanstvenom filmu pod nazivom Labocine, svaki mjesec posvećen je jednom filmu. Ovogodišnji, br. 30 bio je posvećen filmu Najmanji Tomislava Šobana.

Novosti s Akademije likovnih umjetnosti

S Odsjeka za animirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti u distribuciju stižu tri nova kratka animirana diplomska filma i jedan studentski, svi nastali u koprodukciji sa Zagreb filmom.

Godina 2018. u brojkama

U protekloj 2018. godini Zagreb film je distribuirao po festivalima 28 filmova iz ‘16, ‘17 i ‘18 godine koji su imali ukupno više od 200 festivalskih prikazivanja.

Restauracija filmske baštine

Završena je restauracija 13 epizoda animiranog serijala „Inspektor Maska“ te 4 dokumentarna i 2 kratka igrana filma. Materijale su, uz pomoć i podršku Hrvatskog državnog arhiva – Hrvatske kinoteke, restaurirali i digitalizirali studio Klik i studio Ater iz Zagreba.

Preminuo Zlatko Bourek

S tugom smo primili vijest da nas je napustio Zlatko Bourek, dugogodišnji suradnik Zagreb filma, istinski velikan, svestrani umjetnik i doajen Zagrebačke škole crtanog filma.

65 godina Zagreb filma

Društvo filmskih radnika Hrvatske osnovalo je 1953. godine filmsko poduzeće Zagreb film koje se trebalo baviti svim vrstama filmskih djelatnosti: od distribucije do proizvodnje kratkometražnih i dugometražnih filmova.
Povodom obljetnice predstavljamo prigodni logotip.

Proljetne festivalske vijesti

Naši filmovi ovoga proljeća prikazat će se na festivalima u Poljskoj, Francuskoj, SAD-u, Njemačkoj i Portugalu.

Dovršene restauracije u 2018.

U siječnju je završena restauracija prvoga dijela novog niza filmova kojega smo planirali restaurirati.

Želimo Vam sretnu 2018!

Zagreb film Vam želi kreativnu 2018. godinu, uz najavu natječaja za produkciju animiranih filmova!

NOVOSTI IZ PRODUKCIJE ZAGREB FILMA [12/2017]

U prosincu je na Animateci predstavljen projekt Lucije Bužančić «Iris», završena je slika 3d animiranog filma za djecu «Bobo», autora Andreja Rehaka, te je snimljena prva scena «Šuma» lutka filma «Jelenko», autora Brune Razuma

Nagrade za “Posljednji izazov” i “Protoplazmu”

“Posljednji izazov“ Božidara Trkulje osvojio je nagradu za najbolju lutka animaciju na 10. međunarodnom festivalu animiranog filma u Banjaluci, a “Protoplazma” Katrin Novaković dobio je nagradu za najbolji film u kategoriji animiranog filma na trećem izdanju Revije studentskog kratkometražnog filma.

CARRUS NAVALIS NA ANIMARKTU

Film “Carrus navalis” bio je jedini hrvatski predstavnik na Animarkt pitchingu, jedinom europskom događanju specijaliziranom za lutka film, koji se održao 2. do 6. listopada u Lodzu u Poljskoj.

Nova nagrada za “Grad duhova” Marka Dješke

“Grad duhova” (Zagreb film, 2016.) autora Marka Dješke osvojio je Grand Prix na Međunarodnom festivalu animiranog filma “Konstantinov zlatnik” koji je održan u Nišu (Srbija) od 25. do 29. srpnja.

NATJEČAJ ZA PRODUKCIJU DOKUMENTARNIH FILMOVA

Ustanova Zagreb film objavljuje natječaj za prijavu gotovih scenarija te ideja za scenarij dokumantarnih filmova. Natječaj je otvoren do 21. listopada 2017. godine.

NATJEČAJ ZA PRODUKCIJU IGRANIH FILMOVA

Ustanova Zagreb film 21. rujna 2017. objavljuje Natječaj za odabir scenarija kratkometražnih igranih filmova. Natječaj je otvoren do 21. listopada 2017. godine.

NOVOSTI IZ PRODUKCIJE ZAGREB FILMA [07/2017]

Pročitajte novosti iz Zagreb filma – srpnju smo nastavili s produkcijom naših novih projekata – “Prošlost raste” i “Carrus Navalis”, a jedan je projekt prijavljen na natječaj HAVCa.

NOVOSTI IZ PRODUKCIJE ZAGREB FILMA [06/2017]

Pročitajte novosti iz naše produkcije – u lipnju je završena restauracija filmova predviđenih ovogodišnjim programom Zagreb filma, dovršena je izrada lutaka i scenografije te je pripremljena prva scena za snimanje “Jelenka” Brune Razume. Podržali smo i tehničku obradu te izradu DCP-ova studentskih filmova.

Novosti iz produkcije Zagreb filma [05/2017]

Pročitajte brojne svibanjske novosti iz produkcije Zagreb filma – HAVC je podržao naša dva nova filma, naš je rad predstavljen u Stuttgartu, u produkciju je krenuo “Albatros” Nenada Jankovića i snimljena je prva scena lutka animiranog filma “Carrus Navalis” Antonije Begušić.

30. Radna projekcija filmova u produkciji

22.travnja u kino-dvorani Zagreb filma na Novoj vesi održana je 30. radna projekcija filmova koji su trenutno u produkciji: Pužić slikar, Jelenko, Plodovi suše, Prvi korak, Posljednji izazov te Bijela vrana.

Europoly u Zagrebu

Europoly je multidisciplinarni projekt srpsko-austrijskog umjetnika Dejana Kaludžerovića koji se bavi migracijama iz zemalja Jugoistočne Europe u zemlje Centralne i Zapadne Europe, počevši od vala ekonomske migracije 1960-ih, preko ratnog doba 90-ih i vala ratnih izbjeglica sve do današnje aktualne izbjegličke krize i odljeva mozgova.

HR | EN

Kliknite OVDJE i prijavite se za naš newsletter!

zagrebfim.hr | zagrebfilm@zagrebfilm.hr | Vlaška 70, 10 000 Zagreb

Kliknite OVDJE i prijavite se
za naš newsletter!

zagrebfim.hr | zagrebfilm@zagrebfilm.hr
Vlaška 70, 10000 Zagreb

HR | EN