SRPANJ

12. Animator, međunarodni je festival animiranog filma koji se održava u od 5. do 11. srpnja u Poznanju u Poljskoj. U međunarodnom natjecateljskom programu prikazan je film “Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali” Daniela Šuljića (Kreativni sindikat i Zf, ’18).

Na 13. Pašmanskim  filmskim večerima održanima od 8. do 13. srpnja prikazani su filmovi: “Bobo” Andreja Rehaka, (Anima i Zf,’18) i “Pužić slikar” Manuele Vladić Maštruko (Zf ,’18).

BIKY, 14. međunarodni festival filmova za djecu i mlade, održan je od 9. do 15. srpnja u Busanu u Koreji. Na festivalu su prikazani filmovi: “Bijela vrana” Mirana Miošića (Zf ,’18), “Bobo” Andreja Rehaka (Anima i Zf,’18) i “Pužić slikar” Manuele Vladić Maštruko (Zf , ’18).

MIAF, međunarodni festival animiranog filma u Melbourneu, u Australiji održan je od 13. do 20. srpnja 2019. Na festivalu je prikazan film “Paranoja Paranoje” Katarine Jukić (ALU i Zf, ‘19).

Cartoon Club Rimini održao se od 13. do 21. srpnja u Riminiju u Italiji. Festival postoji od 1985. godine. U službenom festivalskom programu prikazani su filmovi: “Bobo” Andreja Rehaka (Anima i Zf,’18), “Bijela vrana” Mirana Miošića, (Zf, ’18), “Osmijeh” Matee Kovač (ALU i Zf, ‘19) i “Posljednji izazov” Božidara Trkulje (Zf, ’17).

Na 66. izdanju Pulskog filmskog Festivala u kategoriji Studentskog programa prikazani su filmovi: “Odrasti u malo drvo” Noemi Ribić (ALU i Zf ,’19), “Zagubljena sjećanja” Ivane Radić (ALU i Zf, ‘19), “Osmijeh” Matee Kovač (ALU i Zf, ‘19), a u programu Mala Pula, Pulica film “Bijela vrana” Mirana Miošića (Zf ,’18).

10. Anibar međunarodni je festival animiranog filma koji se ove godine održao od 15. do 21. srpnja u Peći na Kosovu. Na festivalu se u natjecateljskom programu “Balkan Competition” prikazao film “Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali” Daniela Šuljića (Kreativni sindikat i Zf ,’18).

15. Međunarodni filmski festival dječjeg filma održao se od 16. do 20. srpnja u Tel Avivu u Izraelu. Na festivalu je prikazan film “Bijela vrana” Mirana Miošića (Zf ,’18).

Anima Mundi, najveći brazilski festival održava se od 1993. god. u Rio de Janeiru i Sao Paolu. Ove godine u programu Galerija prikazat će se film “Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali” Daniela Šuljića (Kreativni sindikat i Zf, ’18). Festival se održao od 17. do 21. srpnja u Rio de Janeiru te od 24. do 28. srpnja u Sao Paolu.

Giffoni Experience, festival je koji se od 19. do 27. srpnja održao u Salernu u Italiji. U natjecateljskom programu za djecu prikazan je film “Bijela vrana” Mirana Miošića (Zf, ’18)

15. Lago Film Fest, međunarodni je festival kratkog i dokumentarnog filma koji se održao u Revine Lago u Italiji od 19. do 27. srpnja. U okviru natjecateljskog programa New Signs (Novi znakovi) prikazan je film “Zagubljena sjećanja” Ivane Radić (ALU i Zf , ’19).

Na ovogodišnjem 22. Motovun film festivalu koji se održao od 23. do 27. srpnja u Motovunu, u natjecateljskom programu kratkog filma premijerno je prikazan novi film “Motivi” Danijela Žeželja (Zf, ’19).  Pobjednik motovunskog natjecanja kratkog filma postaje kandidat za 32. Europsku Filmsku Nagradu (European Film Awards).

Supertoon je međunarodni festival animiranih filmova koji se ove godine održao po deveti put, od 22. do 26. srpnja u Šibeniku. U natjecateljskom programu Grandtoon prikazani su: “Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali” Daniela Šuljića (Kreativni sindikat i Zf, ’18) i “Motivi” Danijela Žeželja (Zf, ‘19), u programu Studentoon, natjecateljskom programu studentskog filma, prikazani su: “Odrasti u malo drvo” Noemi Ribić (ALU i Zf, ’19), “Zagubljena sjećanja” Ivane Radić (ALU i Zf, ‘19), “Osmijeh” Matee Kovač (ALU i Zf , ‘19) i “Izvan sebe” Stelle Hartman (ALU i Zf, ‘19), a u programu za djecu Planktoon: “Bobo” Andreja Rehaka (Anima i Zf,’18) i “Pužić slikar” Manuele Vladić Maštruko (Zf, ’18).

KOLOVOZ

Od 7. do 11. kolovoza  u Lenoli u Italiji održano je 21. izdanje Lenola film festivala. U programu kratkog animiranog filma pod nazivom Inventa un Film prikazani su filmovi “Bobo” Andreja Rehaka (Anima i Zf,’18) i “Albatros” Nenada Jankovića (Zf,’19).

Filmski festival Imaginaria održao se u Conversanu u Italiji od 19. do 24. kolovoza. Na festivalu je prikazan “Albatros” Nenada Jankovića (Zf,’19).

Na 32. međunarodnom festivalu za djecu i mlade  ICFF koji se održao od 19. do 26. kolovoza u Isfahanu u Iranu  prikazan je “Pužić slikar” Manuele Vladić Maštruko (Zf, ’18).

U Ljubljani se od 19. do 23. kolovoza održao festival FeKK 2019. U programu FeKK YU su prikazani filmovi “Zagubljena sjećanja” Ivane Radić (ALU i Zf ,‘19), “NE ĆU” Jasne Čagalj (ALU i Zf, ‘19) i “Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali” Daniela Šuljića (Kreativni sindikat i Zf, ’18).

Na 25. Filmskom Festivalu della Lessinia održanom od 23. kolovoza do 1. rujna u Bosco Chiesanuova u Italiji u programu za djecu prikazan je film “Bijela vrana” Mirana Miošića (Zf ,’18).

RUJAN

Od 4. do 8. rujna u Betini na otoku Murteru održao se 2. međunarodni Betina film festival. U natjecateljskom programu prikazani su filmovi “Albatros” Nenada Jankovića (Zf,’19), “Prvi korak” Petre Kožar (Zf’, 19), “The M” Karle Skok (ALU i Zf , ’19), “Zagubljena sjećanja” Ivane Radić (ALU i Zf , ‘19) i “Motivi” Danijela Žeželja (Zf, ’19).

Od 4. do 7. rujna u Čačku u Srbiji održan je festival 13. Animanima. Na festivalu je u natjecateljskom dijelu programa prikazan “Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali” Daniela Šuljića (Kreativni sindikat i Zf, ’18).

Animasyros, međunarodni festival animiranog filma održao se na otoku Syros u Grčkoj od 18. do 22. rujna. U službenom programu festivala prikazan je film “Bijela vrana” Mirana Miošića (Zf,’18).

Na ovogodišnjem 24. izdanju Splitskog filmskog festivala,  jednom od najdugovječnijih filmskih festivala u Hrvatskoj, koji je održan u Splitu od 18. do 25. rujna, u natjecateljskom programu kratkog filma prikazani su filmovi “Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali” Daniela Šuljića (Kreativni sindikat i Zf , ’18), “Eutanazija” Joška Marušića (Zf , ’18) i “Dokument Parakozmik” Vladislava Kneževića (Kinoklub Zagreb i Zf , ’18).

Međunarodni filmski festival Maramures održao se od 26. do 29. 9. u Maramuresu u Rumunjskoj. U službenom programu festivala prikazan je film “Bijela vrana” Mirana Miošića (Zf ,’18).

Filmski festival Les brunantes održava se u Québecu u Kanadi,  27. i 28. rujna te 4. i 5 listopada. Na festivalu će se prikazati film “Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali” Daniela Šuljića (Kreativni sindikat i Zf, ’18).