Bijela vrana

 

Mala bijela vrana je predmet čuđenja i ismijavanja u svom jatu zbog različitosti… Početak je to priče novog 2d filma za djecu Bijela vrana u režiji Mirana Miošića. U travnju je film dovršen, u svibnju će biti još manjih dorada, radit će se promo materijali te trailer filma kako bi u lipnju film mogao krenuti u svoju festivalsku distribuciju.

Uz glavnu animatoricu Anu Horvat, film su animirali Hrvoje Habljak i Ana-Marija Vidaković. Za vizualni identitet filma je zaslužna Ana Kadoić.

 

B Sides / B Strane

 

U travnju je započela produkcija eksperimentalnog filma Vladislava Kneževića. U filmu naslova B Sides / B Strane fotografskom tehnikom bit će zabilježene pozadine arhitektonskih i urbanističkih situacija.

To su mjesta koja nisu uočljiva na prvi pogled poput neprimjetnih fasada, stražnjih ulaza, prostora za dostavu i slično, a kojima je u nekim slučajevima i pristup ograničen. Film razvija i istražuje stereoskopsku animiranu tehniku koja se u finalnom rezultatu gleda 3D naočalama u kino dvorani ili na elektronskim ekranima koji imaju mogućnost te vrste prikaza. Završetak filma očekuje se krajem godine.

 

Plodovi suše

 

Film Plodovi suše autora Dinka Kumanovića pokazuje nam satirični osvrt na taštinu i poslušnost kroz bračnu krizu istim grijesima zavedenog para, čija međusobna netrpeljivost dovodi do sukoba globalnih razmjera. Autor je završio animatik filma i započeo s animacijom. Završetak filma se očekuje u 2018. godini.