30. Trieste Film Festival, projekt Alpe Adria Cinema, održava se od 18. do 25. siječnja u Trstu. U natjecateljskom programu prikazan je se film “Bobo” Andreja Rehaka (Anima i ZF, ’18), u posebnom programu posvećenom djeci prikazan je film “Bijela vrana” Mirana Miošića ( ZF, ’18), dok će se izvan natjecateljskog programa prikazati “Eutanazija” Joška Marušića (ZF, ’18). Kuriozitet je što je festivalsku špicu za prvi festival, održan prije 30 godina, radio upravo Joško Marušić u okviru tadašnje suradnje Alpe Adria Cinema i Zagreb filma. Jedina sačuvana kopija špice pronađena je u Zagrebu, a za ovu prigodu Zagreb film ju je restaurirao te je svečano prezentirana na otvaranju festivala.

23. siječnja u Filmcasino Vienna, u Beču u Austriji prikazan je restaurirani dokumentarni film “Dernek” Zorana Tadića iz 1975.

Festival Premier Plan u Angersu, u Francuskoj festival je prvih filmova. Festival se održava od 25. siječnja do 3. veljače. Ove godina u natjecateljski program odabran je film “Flimflam” Marka Belića (ALU i ZF, ’18).