LISTOPAD

16. Balkanima je festival europskog animiranog filma koji će se održati od 1. do 6. listopada u Beogradu u Republici Srbiji.  Na ovogodišnjem festivalu prikazat će se film “Albatros“ Nenada Jankovića (Zf,’19) i “Odrasti u malo drvo“ Noemi Ribić (ALU i Zf, ’19).

Bolton film festival održava se od 1. do 3. listopada u Boltonu u Ujedinjenom Kraljevstvu, u službenom programu festivala prikazat će se “Bobo“ Andreja Rehaka (Anima i Zf,’18).

9. StopTrik, međunarodni filmski festival održava se od 3. do 6. listopada u Mariboru. Na festivalu će se u programu Panorama prikazati film “Zagubljena sjećanja“ Ivane Radić (ALU i Zf ‘19) i “Posljednji izazov“ Božidara Trkulje (Zf, ’17).

Na međunarodnom festivalu animiranog filma Animatou koji se održava u Ženevi u Švicarskoj od 4. do 12. listopada prikazat će se film “Eutanazija“ Joška Marušića (Zf ,’18).

24. međunarodni filmski festival za djecu i mlade SCHLINGEL održava se u Chemnitzu u Njemačkoj od 7. do 13. listopada. u natjecateljskom programu kratkog filma prikazat će se “Pužić slikar“ Manuele Vladić Maštruko (Zf ,’18).

Od 10. do 13. listopada održava se 5. Thessaloniki festival animiranog filma u Solunu u Grčkoj. U natjecateljskom programu prikazat će se “Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali“ Daniela Šuljića (Kreativni sindikat i Zf ,’18).

Kaohsiung Film Festival održava se od 10. do 27. listopada na Tajvanu. U natjecateljskom programu za djecu prikazat će se “Bijela vrana“ Mirana Miošića (Zf, ’18).

Od 11. do 20 listopada održava se 35. Varšava film festival u Varšavi u Poljskoj. U službenom programu festivala prikazat će se “Bobo“ Andreja Rehaka (Anima i Zf,’18).

Na 5. međunarodni festival animiranog filma (TIAF)  koji se održava u Taichungu na Tajvanu od 11. do 20. listopada u službenom festivalskom programu prikazat će se film “Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali“ Daniela Šuljića (Kreativni sindikat i Zf ,’18).

Na 34.  Film Fest Osnabrück u Njemačkoj koji se održava od 16. do 20. listopada prikazat će se “Pužić slikar“ Manuele Vladić Maštruko (Zf, ’18).

STIFF Student International Film Festival održat će se u Rijeci od 17. do 20. listopada. U natjecateljskom programu će se prikazati film “Zagubljena sjećanja“ Ivane Radić (ALU i Zf ,‘19).

Filmets, Badalona Film Festival održava se od 18. do 27 listopada u Badaloni (Barcelona) u Španjolskoj. U službenom festivalskom programu prikazat će se “Bijela vrana“ Mirana Miošića, (Zf, ’18), “Bobo“ Andreja Rehaka (Anima i Zf,’18),“ Eutanazija“ Joška Marušića (Zf ,’18) i “Motivi“ Danijela Žeželja (Zf ,’19).

Na festivalu Cinekid koji se održava od 19. do 25. listopada u Amsterdamu u Nizozemskoj u natjecateljskom programu prikazat će se “Pužić slikar“ Manuele Vladić Maštruko (Zf ,’18).

Tofuzi, međunarodni festival animiranog filma održava se od 21. do 26. listopada u Batumiju u Gruziji, u natjecateljskom programu filmova za djecu prikazat će se Bijela vrana, Mirana Miošića, (Zf ’18).

Međunarodni festival animiranog filma u Banjaluci  u Bosni i Hercegovini održava se od 24. do 28. listopada. U natjecateljskom programu prikazat će se “Odrasti u malo drvo“ Noemi Ribić (ALU i Zf, ’19), u natjecateljskom programu dječjeg filma prikazat će se “Prvi korak“ Petre Kožar (Zf, ’19).  Za program Ex Yu Panorama odabrani su: “Albatros“ Nenada Jankovića (Zf,’19), “NE ĆU“ Jasne Čagalj (ALU i Zf ‘19), “Zagubljena sjećanja“ Ivane Radić (ALU i Zf, ‘19),  “Osmijeh“ Matee Kovač (ALU i Zf, ‘19), “Izvan sebe“ Stelle Hartman (ALU i Zf ,‘19) i “Motivi“ Danijela Žeželja (ZF, ’19).

Na 5. Međunarodnom festivalu kratkog filma KRATKA FORMA, koji će se održati  od 25. do 28. rujna u Gornjem Milanovcu u Srbiji u službenom festivalskom programu prikazat će se Paranoja Paranoje, Katarine Jukić (ALU i Zf ‘19)

KDIAF KuanDu, međunarodni festival animiranog filma, održava se od 27. listopada do 3. studenog u Taipeiju na Tajvanu. Na festivalu će se prikazati “Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali“ Daniela Šuljića (Kreativni sindikat i Zf ,’18).

Na 2. CRAFT, međunarodnom festivalu animiranog filma koji se od 28. listopada do 2. studenog održava u Yogyakarti na Javi u Indoneziji, u natjecateljskom programu prikazat će se “Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali“ Daniela Šuljića (Kreativni sindikat i Zf, ’18).

 

STUDENI

20. Arras Film festival održava se od 8. do 17. studenog u Arrasu u Francuskoj. Na festivalu će se prikazati “Pužić slikar“ Manuele Vladić Maštruko (Zf ,’18).

Na 34. Mar del Plata IFF festivalu u programu Panorama prikazat će se “Prvi korak“ Petre Kožar (Zf, ’19). Festival se održava od 9. do 18. studenog u Buenos Airesu u Argentini.