Film “Crvenkapica Redux” Danijela Žeželja (2017., ZF) prikazan je na 56. izdanju Filmskog festivala u Ann Arboru. Filmski festival u Ann Arboru najstariji je festival avangardnih i eksperimentalnih filmova u Sjevernoj Americi. Festival se održavao od 20. do 25. ožujka.
 
“Posljednji izazov” Božidara Trkulje (2017., ZF) prikazat će se 27. 4. na manifestaciji 11. Monte librić u Puli.
 
Trento Film Festival, koji se održava u Trentu u Italiji od 1952., imat će svoje ovogodišnje izdanje od 26. travnja do 6. svibnja. Na festivalu će u okviru programa za djecu biti prikazan film “Zašto” Ive Božić (2017., ALU i ZF).
 
“Bijela vrana” Mirana Miošića (2018., ZF) prikazat će se u okviru programa IndieJunior na 15. IndieLisboa, međunarodnom filmskom festivalu neovisnog filma u Lisabonu u Portugalu. Festival se održava od 26. travnja do 6. svibnja.
 
“Posljednji izazov” Božidara Trkulje (2017., ZF) prikazat će se na Underexposed Film Festivalu koji se održava od 9. do 12. svibnja 2018. u Rock Hillu u Južnoj Karolini.
 
Na ovogodišnjem svjetskom festivalu animiranog filma u Zagrebu – Animafestu, jedinom filmskom festivalu A kategorije u Hrvatskoj koji će se održati od 4. do 9. lipnja 2018. god., Zagreb film će biti prisutan s čak 6 filmskih naslova. U studentskom natjecanju predstavit će se filmovi: “Flimflam” Marka Belića i “Paranoja paranoje” Katarine Jukić, oba nastala 2018. u koprodukciji ALU I ZF; u natjecateljskom programu hrvatskog filma prikazat će se novi filmovi: “Bijela vrana” Mirana Miošića (ZF), “Bobo” Andreja Rehaka (ZF), “Flimflam” Marka Belića (ZF i ALU), “Paranoja paranoje” Katarine Jukić (ZF i ALU), “Prošlost raste” Dee Jagić (ZF) i “Technement” Branka Farca (ZF).
 
Film “Bijela vrana” Mirana Miošića (2018. ZF) odabran je u program 20. Mo&Friese Festivala kratkog dječjeg filma. Festival se održava od 3. do 10. lipnja u Hamburgu u Njemačkoj.
 
Još jedan veliki uspjeh za Petru Balekić i njezin film “Stranac u mojoj glavi” (na fotografiji)! Ovoga puta našao se u konkurenciji studentskog filma na glasovitom festivalu animiranog filma u Europi – u Annecyju (Francuska). Jedan je od samo dva hrvatska filmska naslova koji su se našli na programu ovoga prestižnog festivala pa je time ovaj uspjeh još značajniji. Festival će se održati od 11. do 16. lipnja. Podsjetimo: radi se o 4-minutnom filmu napravljenom u 2D kompjuterskoj animaciji. Autorica se u filmu pokušava prisjetiti radnje knjige koju je čitala prije dvanaest godina. “Stranac” Alberta Camusa ostavio je snažan dojam na nju, ali više se ne sjeća čitave radnje, već samo njenih pojedinih fragmenata te atmosfere. U filmu autorica vješto pokušava fragmente smjestiti u kontekst, nastojeći se što više približiti izvornoj radnji knjige. Narator u filmu je glumica Jadranka Đokić, koja svojom iznimnom interpretacijom doprinosi ukupnom dojmu i kvaliteti filma.
 
“Prošlost raste” Dee Jagić (2018., ZF) uvršten je u uži izbor za tzv. Play off program na festivalu Animocije. Animocije, međunarodni festival animiranog filma, jedan je od najvažnijih kulturnih događanja posvećenih umjetnosti animiranog filma u Poljskoj, a osnovan je 2011. godine.