Najavljujemo: Projekcije u TRAVNJU


 

Međunarodni festival kratkog filma Go Short održava se od 3. do 7. travnja u nizozemskom Nijmegenu. U programu Best European Short, u kategoriji igranog filma, natječe se i kratki igrani film Tina autorice Dubravke Turić (ZF ’19) kojem će to biti premijerno prikazivanje. U obrazovnom programu festivala prikazat će se film Bijela vrana Mirana Miošića (ZF, ’18).

Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali Daniela Šuljića (Kreativni sindikat i ZF, ’18) uvršten je u natjecateljski program festivala Animocje, devetoga po redu, koji će se održati od 7. do 13. travnja u Bydgoszczu u Poljskoj. U natjecateljskom programu dječjih filmova prikazat će se Bijela vrana Mirana Mošića (ZF, ’18).

Na 31. međunarodnom festivalu kratkog filma koji se održava u Dresdenu od 9. do 14. travnja u posebnom programu za djecu prikazat će se Pužić slikar Manuele Vladić Maštruko (’18 ZF), dok će se u programu Open Air prikazati filmovi Naši problemi Ivana Radovića  (ALU i ZF, ‘17), Bijela vrana Mirana Miošića (ZF ’18) te kratki igrani film Tina autorice Dubravke Turić (ZF ’19).

SF FILM, San Francisco International Film Festival, održava se od 10. do 23. travnja te predstavlja jedan od najvažnijih kulturnih događanja na području San Francisca. U ovogodišnjem programu našao se film Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali Daniela Šuljića (Kreativni sindikat i ZF ’18).

Formentera, međunarodni festival kratkog filma, održava se od 16.do 19. svibnja u Španjolskoj. U natjecateljskom dijelu programa prikazat će se Bijela vrana Mirana Miošića (ZF, ’18).

37. međunarodni filmski festival Cinematica u Urugvaju održat će se od 17. do 27. travnja. Na festivalu će se prikazati Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali Daniela Šuljića (Kreativni sindikat i ZF ’18).

7. KIKI Festival – međunarodni festival dječjeg filma održava se od 23. do 27. travnja u Zaboku. Na festivalu će se prikazati filmovi Bijela vrana Mirana Miošića, (ZF, ’18) i Pužić slikar Manuele Vladić Maštruko (ZF,’18).

 

Najavljujemo: Projekcije u SVIBNJU


 

Pužić slikar Manuele Vladić Maštruko (ZF, ’18) odabran je u natjecateljski program za djecu i mladež uglednog Međunarodnog festivala kratkog filma koji će se održati od 1. do 6. svibnja u Oberhausenu u Njemačkoj.

Isti film odabran je za prikazivanje u programu namijenjenom djeci na prestižnom 16. Indie Lisboa, međunarodnom filmskom festivalu neovisnog filma, u Lisabonu u Portugalu. Festival se održava od 2. do 12. svibnja, a film će biti prikazan u okviru programa IndieJunior.

 

Najavljujemo: Projekcije u LIPNJU


Na ovogodišnjem Animafestu, Svjetskom festivalu animiranog filma u Zagrebu, jedinom filmskom festivalu A kategorije u Hrvatskoj koji će se održati od 3. do 8 lipnja u Zagrebu, u natjecateljskom programu hrvatskog filma prikazat će se naslovi Eutanazija Joška Marušića (ZF ‘18), Ne ću Jasne Čagalj (ALU i ZF, ‘19), Zagubljena sjećanja Ivane Radić (ALU i ZF ‘19), Osmijeh Matee Kovač (ALU i ZF, ‘19), The M Karle Skok (ALU i ZF, ‘19), Umjetnik iz tamnice Davora Međurečana (Kreativni sindikat‘ 19, distribucija ZF).

Još jedan veliki uspjeh za Daniela Šuljića i njegov najnoviji film Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali (Kreativni sindikat i ZG ’18)! Ovog puta našao se u natjecateljskom programu Perspectives na glasovitom festivalu animiranih filmova u Annecyju, Francuska. Festival će se održati od 10. do 15. lipnja. Podsjetimo, radi se o filmu napravljenom u tehnici animacije kave na staklu u trajanju 5’ 27”.

39. Filmfest Munchen odžava se od 27. lipnja do 6.  srpnja u Munchenu u Njemačkoj. Na festivalu će se prikazati Bijela vrana Mirana Miošića (ZF, ’18).