Prvi filmski festival Short Sounds održan je od 12. do 15. listopada u Bournemouthu u Velikoj Britaniji. U programu animiranog filma prikazan je film “Vučje igre” Jelene Oroz (2015., ALU i Zagreb film).
 
Na ovogodišnjem Međunarodnom danu animiranog filma koji se održava 28. i 29. listopada u dvorani Tuškanac u organizaciji hrvatske ASIFA-e, prikazat će se: 28. listopada u 19 sati – “Stranac u mojoj glavi” Petre Balekić, “Naši problemi” Ivana Radovića i “Proces” Lucije Buzančić (2017.; ALU, Zagreb film), dok će se istog dana u 20:30 prikazati filmovi “10” Paule Konjušić, “Plutanje” i “Treći zakon” Gorana Radoševića, “Šumska bajka” Franka Dujmića (2017.; ALU i Zagreb film) te “Crvenkapica Redux” Danijela Žeželja i “Posljednji izazov” Božidara Trkulje (2017., Zagreb film).
 
Povodom Međunarodnog dana animacije, 29. listopada u Varaždinu u kinu Gaj prikazat će se “Crvenkapica Redux” Danijela Žeželja i “Posljednji izazov” Božidara Trkulje u 18 sati. Program je u organizaciji Vanime iz Varaždina.
 
Na ovogodišnjem 24. Etiuda & Anima, međunarodnom festivalu animiranog filma, koji se održava od 21. do 26.studenog u Krakowu u Poljskoj, u natjecateljskom programu ANIMA prikazat će se film “Stranac u mojoj glavi” Petre Balekić (2017.; ALU i Zagreb film). Festival u dvije selekcijske kategorije prikazuje studentske i profesionalne animirane filmove.
 
U Tallinu u Estoniji od 21. do 26. studenog održava se POFF Shorts, novi festival kratkog i animiranog filma na Baltiku. Festival je dio Black Night Film Festivala koji ujedinjuje dva međunarodno priznata programa: Sleepwalkers za igrane filmove i Animated Dreams za animaciju. Ove godine u natjecateljski studentski program odabran je film “Stranac u mojoj glavi” Petre Balekić (2017.; ALU, Zagreb film).
 
Na 10. izdanju Animasivo-a, festivala suvremene animacije koji se održava od 29. studenog do 3. prosinca u Mexico Cityju u Meksiku u službenom programu prikazat će se film “Crvenkapica Redux” autora Danijela Žeželja (2017., Zagreb film).
 
Animateka je međunarodni festival animiranog filma koji se svake godine od 2004. održava u Ljubljani u Sloveniji. Festival je natjecateljskog karaktera s fokusom na centralnu i istočnu Europu te je ujedno najznačajniji festival animiranog filma u Sloveniji. Na ovogodišnjem festivalu, koji se održava od 4. do 10. prosinca, u programu međunarodne konkurencije prikazat će se “Crvenkapica Redux” autora Danijela Žeželja, a u natjecateljskom programu Elephant “Posljednji izazov”, Božidara Trkulje (2017., Zagreb film). U programu pod nazivom Panorama istočne i centralne Europe prikazat će se filmovi: “10” Paule Konjušić, “Šumska bajka” Franka Dujmića, “Naši problemi” Ivana Radovića, “Otok” Tee Nucak, “Proces” Lucije Buzančić i “Treći zakon” Gorana Radoševića (2017.; ALU, Zagreb film).