KOLOVOZ
Baranja Animation Festival (BAF!) međunarodni je festival kratkometražnog animiranog filma koji se prvi put održao 23. i 24. kolovoza na Zelenom otoku u Batini. Na festivalu su prikazani “Bijela vrana“ Mirana Miošića (ZF, ’18.) i “Bobo“ Andreja Rehaka (ZF, ’18.).

RUJAN
Prvi puta se od 6. do 9. rujna u Betini na otoku Murteru održao međunarodni filmski festival Betina film festival. U natjecateljskom programu prikazani su filmovi “Bobo“ Andreja Rehaka (ZF, ’18.), “Bijela vrana“ Mirana Miošića  (ZF, ’18.) i “Flimflam“ Marka Belića (ALU i ZF, ’18.). 
 
Corti in Cortile festival je koji se od 2009. održava u Cataniji na Siciliji. Ove je godine održan od 14. do 16. rujna. U programu kratkometražnih animiranih filmova prikazan je film “Crvenkapica Redux“ Danijela Žeželja (ZF,’17.).
 
11. Anymasyros, festival je animiranog filma održan od 26. do 30. rujna na grčkom otoku Syrosu. U međunarodnom programu Panorama, Zagreb film se predstavio filmom “Exodus“ Martine Lexi Vizec (ALU i ZF, ’18.).
 
Od 28. rujna do 7. listopada u Bukureštu u Rumunjskoj održan je 13. Anim’Est. Na festivalu su prikazana dva programa iz serijala “Profesor Balthazar“u sklopu obilježavanja 50 godina nastanka prvog filma iz navedenoga serijala. U programu studentskih filmova prikazan je “Paranoja Paranoje“ Katarine Jukić (ALU i ZF, ’18.).
 
LISTOPAD
Na 23. Međunarodnom filmskom festivalu SCHLINGEL, koji se održao od 1. do 10. listopada u Chemnitzu u Njemačkoj, u natjecateljskom programu filmova za djecu prikazan je i film “Bijela vrana“ Mirana Miošića  (ZF,’18.). 

15. Balkanima, festival je europskog animiranog filma održan od 2. do 6. listopada u Beogradu u Srbiji. Festival traje od 2004. godine, a cilj mu je prikazati europske animirane profesionalne i studentske filmove. Organizirana su i brojna popratna predavanja, radionice te izložbe. Na ovogodišnjem festivalu film “Paranoja Paranoje“ Katarine Jukić (ALU i ZF, ’18.) uvršten je u natjecateljski program studentskog filma, dok su se u programu Balkanska Panorama prikazali filmovi “Bobo“ Andreja Rehaka (ZF, ’18.) i “Technement“ Branka Farca, (ZF, ’18.), a u dječjem programu “Bijela vrana“ Mirana Miošića  (ZF, ’18.).
 
Na ovogodišnjem 22. izdanju Splitskog filmskog festivala/Međunarodnog festivala novog filma, jednom od najdugovječnijih filmskih festivala u Hrvatskoj, održanom u Splitu od 4. do 12. listopada, u programu pod nazivom Međunarodna konkurencija kratkometražnog, prikazan je film “Flimflam“ Marka Belića (ALU i ZF,’18.), a u natjecateljskom programu hrvatskih kratkih filmova prikazani su “Paranoja Paranoje“ Katarine Jukić(ALU i ZF,’18.) i “Bobo“ Andreja Rehaka (ZF, ’18.).
 
15. Sedicicorto, međunarodni je filmski festival koji se održao od 5. do 14. listopada u Forliju u Italiji. U natjecateljskom programu Animalab prikazan je “Bobo“ Andreja Rehaka (ZF,’18.). U programu Bebisciort prikazan je film “Bijela vrana“ Mirana Miošića (ZF, ’18.) i “Paranoja Paranoje“ Katarine Jukić (ALU i ZF,’18.).
 
Na međunarodnom festivalu animiranog filma Animatou koji se održao u Genevi u Švicarskoj od 5. do 13. listopada, prikazan je film “Bijela vrana“ Mirana Miošića  (ZF, ’18.) u programu namijenjenom djeci. 
 
Festival Les Enfants Terribles imao je svoje šesto izdanje u belgijskom Huyu od 18. do 21. listopada. U natjecateljskom programu kratkog filma prikazan je film “Otok“ Tee Nucak (ALU i ZF,’17.).
 
Cinekid je najveći svjetski medijski festival potpuno posvećen djeci, a održan je od 20. do 26. listopada u nizozemskom Amsterdamu. Film “Bijela vrana“ Mirana Miošića (ZF, ’18.) prikazan je u programu međunarodnih kratkih filmova pod nazivom Novi pogled.
 
Ove godine po jedanaesti put zaredom održan je Međunarodni festival animiranog filma u Banjaluci,u Bosni i Hercegovini, od 24. do 28. listopada. U natjecateljskom dijelu programa prikazani su “Eutanazija“ Joška Marušića (ZF, ’18.), “Technement“ Branka Farca (ZF, ’18.) i “Flimflam“ Marka Belića (ALU i ZF, ’18.), dok su u programu Ex Yu Panorame prikazani filmovi “Umjetnik iz tamnice“ Davora Međurečana, (Kreativni sindikat, ’18.), “Exodus“ Martine Lexi Vizec (ALU i ZF, ’18.) i “Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali“ Daniela Šuljića (Kreativni sindikat i ZF, ’18.).
 
12. izdanje Festivala srpskog filma fantastike održano je od 25. do 28. listopadau Beogradu. Na festivalu je prikazan film “Posljednji izazov“ Božidara Trkulje (ZF, ’17.). 
 
Na ovogodišnjem Međunarodnom danu animiranog filma koji je održan 27. i 28. listopada u dvorani Tuškanac u organizaciji hrvatske ASIFAe prikazani su sljedeći filmovi: “Exodus“ Martine Lexi Vizec, “Flimflam Marka Belića iParanoja Paranoje“ Katarine Jukić (ALU i ZF,’18.), “Technement“ Branka Farca (ZF,’18.), “Dokument Parakozmik“ Vladislava Kneževića (Kinoklub Zagreb i ZF, ’18.), “Prošlost raste“ Dee Jagić (ZF, ’18.) i “Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali“ Daniela Šuljića (Kreativni sindikat i ZF, ’18.), “Umjetnik iz tamnice“ Davora Međurečana (Kreativni sindikat, ’18.) i “Eutanazija“ Joška Marušića (ZF, ’18), a u programu za djecu “Pužić slikar“ Manuele Vladić Maštruko, “Bijela vrana“ Mirana Miošića i “Bobo“ Andreja Rehaka (ZF,’18.).
 
KuanDu međunarodni festival animiranog filma(KDIAF) održava se od 28. listopada do 4. Studenog u gradu Taipei, Tajvan. U programu pod nazivom KDIAF-ov izbor prikazat će se “Flimflam“ Marka Belića(ALU i ZF, ’18.).
 
STUDENI
32. Leeds Film Festival održava se u Leedsu u Ujedinjenom Kraljevstvu od 1. do 15. studenog. Film “Prošlost raste“ Dee Jagić (ZF, ’18.) prikazat će se u programu Leeds Short film Award.
 
Sve popularniji je filmski festival pod nazivom New Chitose Airport International Animation Festival koji se održava od 2. do 5 studenog u Chitoseu na Hokkaidu u Japanu.  U programu međunarodne konkurencije prikazat će se “Technement“ Branka Farca (ZF, ’18.). 
 
U programu koji pod nazivom Eastern Neighbours kurira Rada Šešić, a održava se u Den Haagu u Nizozemskoj od 7. do 11. studenog, prikazat će se “Stranac u mojoj glavi“ Petre Balekić (ALU i ZF, ’17.).
 
25. izdanje festivala Etiuda & Anima održat će se u Krakowu u Poljskoj od 20. do 25. studenog. Film “Prošlost raste“ Dee Jagić prikazat će se u natjecateljskom programu Anima. 
 
Na 11. međunarodnom festivalu kratkog filma za djecu i mlade KUKI Berlin u Njemačkoj od 20. do 25. Studenog,u natjecateljskom programu za djecu 4+ prikazat će se film “Pužić slikar“ Manuele Vladić Maštruko (ZF, ’18.). 
 
Kyoto međunarodni festival studentskog filma i videa najveći je međunarodni festival studentskog filma u Japanu. Festival organiziraju studenti, a ove godine održat će se od 27. studenog do 2. prosinca. Na festivalu će se prikazati film “10“ Paule Konjušić (ALU i ZF, ’17.) 
 
PROSINAC
21. međunarodni festival za djecu i mlade Olympia održava se od 1. do 8.  prosinca u Pyrgosu u Grčkoj. Na festivalu će se prikazati “Bijela vrana“ Mirana Miošića (ZF, ’18.).
 
Animateka je međunarodni festival animiranog filma koji se od 2004. održava u Ljubljani u Sloveniji. Festival je natjecateljskog karaktera s fokusom na centralnu i istočnu Europu te je ujedno najznačajniji festival animiranog filma u Sloveniji. Od 3. do 9. prosinca u programu međunarodne konkurencije prikazat će se “Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali“ Daniela Šuljića (Kreativni sindikat i ZF,’18.), a u natjecateljskom programu filmova za djecu Elephant “Bijela vrana“ Mirana Miošića (ZF, ’18.). U programu pod nazivom Panorama istočne i centralne Europe prikazat će se filmovi ”Umjetnik u tamnici” Davora Međurečana (Kreativni sindikat ,’18.) i  “Paranoja Paranoje“ Katarine Jukić (ALU i ZF, ’18.), u programu Svjetska Panorama prikazat će se “Bobo“ Andreja Rehaka (ZF, ’18.), a u programu Mladi talenti “Filmflam“ Marka Belića (ALU i ZF, ’18.).
 
14. Educational film festival održava se od 4. do 8. prosinca u Evreux u Francuskoj. U programu van konkurencije namijenjenom mlađoj publici prikazat će se  “Bijela vrana“ Mirana Miošića (ZF,’18.).
 
16. izdanje međunarodnog festivala kratkog filma u Bogoti u Kolumbiji poznatog pod nazivom BOGOSHORTS održava se od 4. do 11. prosinca. Na festivalu će biti prikazani “Eutanazija“ Joška Marušića i “Bijela vrana“ Mirana Miošića (ZF, ’18.).