Zagreb film osmi put za redom organizira međunarodnu radionicu animiranih filmova koja će se ove godine održati u Komiži na otoku Visu od  28. rujna do 2. listopada 2017. Cilj radionice je pomoći studentima, mladim profesionalcima i profesionalcima da se usavršavaju kroz rad s najvećim svjetskim majstorima animacije. Zbog iznimnog interesa i ovogodišnju radionicu vodit će Ed Hooks, svjetski priznati stručnjak specijaliziran za vođenje radionica Glume za animatore.

 
“Gluma i animacija su dvije različite umjetničke forme, iako imaju neke zajedničke aspekte. Animator mora biti upoznat s istim glumačkim principima kao kazališni ili filmski glumac, ali on primjenjuje ta načela na potpuno drugačiji način.”
Ed Hooks je 30 godina bio profesionalni glumac, 20 godina profesionalno je predavao glumu u Los Angelesu, New Yorku, San Franciscu i Chicagu. Autor je brojnih knjiga i  začetnik metode Glume za animatore koju podučava za najveće svjetske animacijske studije i obrazovne ustanove.

 

Za rad na radionici mogu se prijaviti svi zainteresirani sudionici vezani za animirani film. Rad na radionici je intenzivan i individualan te je broj polaznika ograničen.

 

Prijava mora sadržavati kratki CV te motivacijsko pismo. Prijavu treba poslati mailom na zagrebfilm@zagrebfilm.hr do 1. 9. 2017. godine. Troškove boravka i radionice odabranih kandidata snosi organizator, a putne troškovi do Komiže snose sami polaznici. Odabrani kandidati bit će obaviješteni najkasnije do 15. rujna.