RESTAURACIJA IDE DALJE
U studenome je započela restauracija nove skupine filmova. Ovoga puta bit će restaurirano ukupno 19 filmova (13 animiranih, 4 dokumentarna i 2 kratka igrana filma) u trajanju 180 minuta. Izvršitelji restauracije su Klik film i Ater studio iz Zagreba. Program se odvija u suradnji s Hrvatskim državnim arhivom, a podržavaju ga Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni centar.
 
PODRŠKA HAVC-A
Hrvatski audiovizualni centar podržao je u studenom dva projekta Zagreb filma – “Paraleno jutro” Danijela Žeželja i “Eutanazija” Joška Marušića (rezultati 1. roka 2017. za poticanje audiovizualnih djelatnosti iz ožujka). HAVC je također podržao manjinsku hrvatsku koprodukciju s BiH – projekt «Sinkronicitet» Tvrtka Karačića, 2d/3d projekt u trajanju 5 minuta.
Na Javni poziv za poticanje audiovizualne djelatnosti u 2017. godini (2. rok – 30.11.), Zagreb film je prijavio 4 animirana projekta ( Težnja Krešimira Perneka; Iris Lucije Bužančić; Jež Bodljikavko Tihonija Brčić; Paradigma Andreja Rehaka)i 1 eksperimentalno-animirani (Colonelo Futurista Vladislava Kneževića). Rezultati se očekuju početkom 2018. godine.
 
PITCHING
U studenom je na AnimatekaPro pitch 2017. prijavljen projekt Lucije Bužančić “Iris”. Na Animateci će u prosincu projekt predstaviti autorica i producentica.
 
FINALIZIRAN FILM MIRANA MIOŠIĆA
U studenom je finaliziran film Mirana Miošića «Bijela vrana» u trajanju 9 minuta, izveden prema istoimenoj slikovnici za djecu. Film kreće u festivalsku distribuciju.