Na ovogodišnji Animateka Pro Pitch, koji će se održati u Ljubljani 3. i 4. prosinca, Zagreb film će imati priliku predstaviti dva svoja filma u razvoju. To su: “Aqualia“ – 3d animirani film Vladislava Kneževića i “Iz geta“ – 2d projekt Lucije Bužančić. Filmove će predstaviti autori i izvršna producentica Andrijana Vidaček.

U studenom je završen film “Prvi korak“ autorice Petre Kožar. Film je izveden u trajanju 10 minuta, a suradnici na animaciji bili su Željko Kolarić i Mislav Tomašinjak. Nika Kožar je skladala i izvela glazbu, a za dizajn zvuka je odgovoran Vjeran Šalamon. Film u prosicu kreće u festivalsku distribuciju.

U okviru Visegrad Animation Foruma, u program pod nazivom Novi talenti uvršeni su filmovi “Stranac u mojoj glavi“ Petre Balekić i “Proces“ Lucije Buzančić, (ZF i ALU, 2017.). Ovaj program temeljen na odabiru najboljih novih talenata istočne i jugoistočne Europe prikazan je ili će se tek prikazati na sljedećim festivalima: “Animafest“, Zagreb; “Anifilm“ 2018., Češka; “Fest Anča“ 2018., Slovačka, “4th Animation Marathon“ 2018., Grčka; “14th Athens Animfest“ 2019., Grčka; “12th Animart Greece“ 2018, Grčka; “2nd Athens Multimation“ 2018., Grčka; “Slovenian Cinemateque International Animation Day“, Slovenija; “Etiuda&Anima“, Poljska; “KLIK“, Amsterdam, Nizozemska; “Primanima“, Mađarska; “POFF shorts“, Estonija, “Balkanima“, Srbija i “Anilogue“, Mađarska.