“Eutanazija“ je novi 2d film Joška Marušića. To je crtano-filmska komedija, koja nam govori da čovjeka nije tako lako ubiti… Izvodi se u trajanju 4,5 minute. Film animira Joško Marušić, obradu slike radi Zvonko Ćuk, a za glazbu i zvuk zadužen je Hrvoje Štefotić.
Završetak filma očekuje tijekom srpnja.
Na Visegrad Animation Forumu u Češkoj autorica Lucija Bužančić, zajedno s producenticom, predstavila je svoj film „Iris“. Film je odabran u selekciju 11 međunarodnih projekata kratkog filma, a govori o djevojci koja je zaljubljena u sebe, po uzoru na Narcisa iz grčke mitologije, ali u moderno vrijeme društvenih mreža. VAF je vodeća manifestacija iz perspektive razvoja projekata s područja animiranoga filma u srednjoj i istočnoj Europi, a ove godine se održavao od 1.-3. svibnja. Film je bio predstavljen i u Ljubljani u listopadu prošle godine.
U prostorima Hrvatskog državnog arhiva održana je prva projekcija restauriranog materijala u nazočnosti predstavnika HDA-a i Ustanove Zagreb film. Pregledano je 6 epizoda animiranog serijala “Inspektor Maska2, dokumentarni filmovi “Balada o pijetlu“ i “Vrijeme šutnje“ te kratki igrani film “Putovanje“ Bogdana Žižića. Dogovorene su dodatne izmjene. Restauraciju vrši Klik film iz Zagreba.