U veljači je završen novi kratki animirani film “Motivi” autora Danijela Žeželja. Film pokazuje putovanje kroz humanističku tradiciju europske likovnosti koje se pretvara u tragediju apsurda suvremene emigrantske krize. Izveden je u 2d tehnici i trajanju 6 minuta i 30 sekundi. Film je montirala Dubravka Turić, a glazbu je radio Alen Sinkauz. Film kreće u svoju festivalsku distribuciju.

 

U veljači je započela produkcija novog 2d projekta autora Andreja Rehaka. Priča je to u kojoj svjedočimo obrascu ponašanja prizemljene figure koja se zbog straha od slobodnog pada i straha da ne pokisne, zatvorila u začarani kvadrat koji više ne može napustiti. Film se izvodi u trajanju 6 minuta, a završetak se očekuje krajem 2020. godine.

 

U veljači je obavljen dio snimljenog materijala novog eksperimentalno-animiranog filma Vladislava Kneževića „Colonelo Futurista“. Fantastična je to priča o avanturi talijanskog zrakoplovnog časnika Giuseppe Rosignolia, poslanog u misiju izviđanja i preleta iznad snažno utvrđene austrougarske vojne zone Pula nekoliko mjeseci prije ulaska Kraljevine Italije u prvi svjetski rat 1915. godine. Na filmu surađuju Mario Kalogjera, Pavao Stanojević, Damir Šuša i drugi. Za glazbu i zvuk zaduženi su Alen i Nenad Sinkauz. Završetak filma očekuje se sredinom 2019. godine.