Il Cinema Ritrovato je festival kojeg organizira Filmski arhiv iz Bologne u Italiji od 23. lipnja do 1. srpnja. Ove godine festival posvećuje program velikanu talijanskog animiranog filma Osvaldu Cavandoliju, autoru legendarnog lika La linea. U programu filmova koji su nadahnuli Cavandolija u njegovom radu našla su se i dva hrvatska filma: “Putnik drugog razreda” Borivoja Dovnikovića Borde iz ‘73. i “Dan kada sam prestao pušiti” Nedjeljka Dragića iz ‘82.
 
Sardinia Film Festival održava se 13. puta, ove godine od 28. lipnja do 13. srpnja. Na festivalu će se prikazati filmovi: “Bijela vrana” Mirana Miošića (ZF, ‘18), “Posljednji izazov” Božidara Trkulje (ZF, ’17) i “Otok” Tee Nucak (ALU i ZF, ’17).
 
Insomnia je open-air festival koji je održava u regiji Kaluga u Rusiji, ovoga puta od 19. do 23. srpnja. Na festivalu će se prikazati “Crvenkapica Redux” autora Danijela Žeželja (ZF, ’17).
 
Na ovogodišnjem 16. Tabor Film festivalu, koji će se održati u dvorcu Veliki tabor od 5. do 8. srpnja, u programu Domaće konkurencije prikazat će se film “Stranac u mojoj glavi” Petre Balekić (ALU i ZF, ’17).
 
Na ovogodišnjem 21. Motovun film festivalu, koji će se održati od 24. do 28. srpnja, u popratnom programu pod nazivom “Hrvatska ukratko” prikazat će se film “Bobo” Andreja Rehaka (ZF, ‘18). Film će se također prikazati okviru programa Kratkiši za male filmofile zajedno s filmovima: “Ješka” Dinka Kumanovića (ZF, ‘11), “U sjeni” Manuela Šumberca, (ALU i ZF ’12), “Skriveni talent” Mirana Miošića (ZF, ’13), “Slatki snovi” Dinka Kumanovića (ZF, ’15), “Bijela vrana” Mirana Miošića (ZF, ’18) te “Hanibalove alpe” iz serijala Profesor Balthazar (ZF, ’69).
 
14. Lago Film Fest međunarodni je festival kratkog i dokumentarnog filma koji se održava u Revine Lago u Italiji od 20. do 28. srpnja. U okviru natjecateljskog programa UNICEF prikazat će se film “Bijela vrana” Mirana Miošića (ZF, ’18).
 
24. međunarodni festival kratkog filma u Drami u Grčkoj održat će se od 16 do 22. rujna. U okviru programa Balkan Student Panorama prikazat će se film “Otok”Tee Nucak ( ALU i ZF, ’17).
 
5. Olhares do Mediterraneo festival je koji prikazuje samo filmove koje su snimile žene, autorice mediteranskog kruga. Festival se održava u Lisabonu u Portugalu od 27. do 30. rujna. Na festivalu će se u službenom programu prikazati film “Paranoja Paranoje” autorice Katarine Jukić nastao u suprodukciji Akademije likovnih umjetnosti i Zagreb filma 2018. god.