12. Animator, međunarodni festival animiranog filma koji se održava u od 5. do 11. srpnja u Poznanju u Poljskoj, u međunarodnom natjecateljskom programu prikazat će “Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali” Daniela Šuljića (Kreativni sindikat i Zf, ’18).

Na 13. Pašmanskim  filmskim večerima, koje će se održati od 8. do 13. srpnja, prikazat će se “Bobo” Andreja Rehaka (Anima i Zf,’18) i “Pužić slikar” Manuele Vladić Maštruko (Zf, ’18).

14. međunarodni festival filmova za djecu i mlade BIKY održava se od 9. do 15. srpnja u Busanu u Koreji. Na festivalu će se prikazati filmovi:  “Bijela vrana” Mirana Miošića (Zf, ’18), “Bobo” Andreja Rehaka (Anima i Zf,’18) i “Pužić slikar” Manuele Vladić Maštruko (Zf ,’18).

MIAF, međunarodni festival animiranog filma u Melbourneu, u Australiji održava se od 13. do 20. srpnja 2019. Na festivalu će se prikazati “Paranoja Paranoje” Katarine Jukić (ALU i Zf, ‘19).

Na 66. izdanju Pulskog filmskog Festivala u kategoriji Studentskog programa prikazat će se filmovi “Odrasti u malo drvo” Noemi Ribić (ALU i Zf ,’19), “Zagubljena sjećanja” Ivane Radić (ALU i Zf, ‘19), “Osmijeh” Matee Kovač (ALU i Zf, ‘19), a u programu Mala Pula, Pulica “Bijela vrana” Mirana Miošića (Zf, ’18).

10. Anibar, međunarodni je festival animiranog filma koji se ove godine održava od 15. do 21. srpnja, u Peći na Kosovu. Na festivalu će se u natjecateljskom programu “Balkan Competition” prikazati film “Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali” Daniela Šuljića (Kreativni sindikat i Zf, ’18).

15. Međunarodni filmski festival dječjeg filma održava se od 16. do 20. srpnja u Tel Avivu u Izraelu. Na festivalu će se prikazati “Bijela vrana” Mirana Miošića (Zf ,’18).

Anima Mundi koji se održava od 1993. god. u Rio de Janeiru i Sao Paolu, najveći je brazilski festival. Ove godine u programu Galerija prikazat će se film “Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali” Daniela Šuljića (Kreativni sindikat i Zf, ’18).

Festival se održava od 17. do 21. srpnja u Rio de Janeiru te od 24 do 28. srpnja u Sao Paolu. U proteklim je  godinama na tome festivalu prikazano čak 11 000 filmova iz 70 zemalja pred 1,5 milijuna gledatelja.

Giffoni Experience festival je koji se od 19. do 27 srpnja održava u Salernu u Italiji.  U natjecateljskom programu za djecu prikazat će se “Bijela vrana” Mirana Miošića (Zf ,’18).

15. Lago Film Fest, međunarodni je festival kratkog i dokumentarnog filma koji se održava u Revine Lago u Italiji od 19. do 27. srpnja. U okviru natjecateljskog programa New Signs (Novi znakovi) prikazat će se film “Zagubljena sjećanja“ Ivane Radić (ALU i Zf, ’19).

Na ovogodišnjem 22. Motovun film festivalu koji će se održati od 23. do 27. srpnja u Motovunu, u natjecateljskom programu kratkog filma premijerno će se prikazati novi film “Motivi” Danijela Žeželja (Zf, ’19).  Pobjednik motovunskog natjecanja kratkog filma postaje kandidat za 32. Europsku Filmsku Nagradu (European Film Awards).

Supertoon je međunarodni festival animiranih filmova koji se ove godine održava po deveti put i to od 22. do 26. srpnja u Šibeniku. U natjecateljskom programu Grandtoon prikazat će se “Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali” Daniela Šuljića (Kreativni sindikat i Zf, ’18) i “Motivi” Danijela Žeželja (Zf, ‘19), u programu Studentoon, program natjecateljskog, studentskog filma prikazat će se “Odrasti u malo drvo” Noemi Ribić (ALU i Zf ,’19), “Zagubljena sjećanja” Ivane Radić (ALU i Zf, ‘19), “Osmijeh”Matee Kovač (ALU i Zf, ‘19) i “Izvan sebe” Stelle Hartman (ALU i Zf ,‘19), a u programu za djecu Planktoon prikazat će se “Bobo” Andreja Rehaka (Anima i Zf,’18) i “Pužić slikar” Manuele Vladić Maštruko (Zf, ’18).

Filmski festival Imaginaria održava se u Conversanu u Apuliji u Italiji od 19. do 24. kolovoza, a na festivalu će se prikazati “Albatros” Nenada Jankovića (Zf,’19).

Na 32. međunarodnom festivalu za djecu i mlade ICFF koji će se od 19. do 26. kolovoza održati u Isfahanu u Iranu  prikazat će se “Pužić slikar” Manuele Vladić Maštruko (Zf ,’18).