6. FESA, Festival europske studentske animacije, održan je 27. i 28. kolovoza u Beogradu (Srbija). Na festivalu je u programu konkurencije prikazan film “Proces“ Lucije Bužančić (2017. ALU, Zagreb film). Film putem glavnog lika govori o procesu nastanka animiranog filma. Pratimo ga od jutra kad se probudi kao slovo u tekstu do trenutka kada prilikom eksportiranja doživljava stres.
 
FeKK, festival je kratkog filma održan u Ljubljani (Slovenija) od 28. kolovoza do 2. rujna. U okviru programa pod nazivom “FeKK YU“ prikazani su filmovi “Crvenkapica Redux“ Danijela Žeželja (2017., Zagreb film) i “Stranac u mojoj glavi“ Petre Balekić (2017. ALU, Zagreb film).
 
Na ovogodišnjem 22. izdanju Splitskog filmskog festivala / Međunarodnog festivala novog filma, jednom od najdugovječnijih filmskih festivala u Hrvatskoj, koji se održao u Splitu od 9. do 16. rujna 2017. u programu “Konkurencija kratkometražnog“ prikazan je film “Zašto“ Ive Božić (2017., ALU, Zagreb film).
 
Na ovogodišnjem OFFF – Otranto Film Fund Festivalu koji je održan u Otrantu (Italija) od 13. do 17. rujna prikazan je film “Grad duhova“ Marka Dješke (2016., Zagreb film).
 
13. Svjetski festival animiranih filmova koji je održan od 13. do 17. rujna u bugarskom gradu Varni u natjecateljskom programu studentskih filmova prikazan je film “Otok“ Tee Nucak (2017., ALU, Zagreb film).
 
Jahorina film festival održan je na Palama (Bosna i Hercegovina) od 20. do 24. rujna. Na festivalu su u programu animiranog filma prikazani filmovi “Crvenkapica Redux“ Danijela Žeželja i “Posljednji izazov“ Božidara Trkulje iz 2017. te “Mutne vode“ Anamarije Vidaković iz 2016. godine. U programu studentskih filmova prikazani su: “Otok“ Tee Nucak, “Šumska bajka“ Franka Dujmića, “Naši problemi“ Ivana Radovića, “Protoplazma“ Katrin Novaković, “Stranac u mojoj glavi“ Petre Balekić, “Zašto“ Ive Božić, “Treći zakon“ Gorana Radoševića, “Proces“ Lucije Bužančić i “Plutanje“ Gorana Radoševića.
 
10. Anymasyros, festival animiranog filma održava se na grčkom otoku Syrosu od 27. rujna do 1. listopada. U međunarodnom profesionalnom natjecateljskom programu Zagreb film se predstavlja s “Crvenkapicom Redux“ Danijela Žeželja, a u programu Panorame profesionalnog filma prikazat će se “Pokretni elementi“ Marka Tadića (2016., Zagreb film, Kreativni sindikat). U programu Panorama studentskog filma prikazat će se film “Vučje igre“ Jelene Oroz, (2015., ALU, Zagreb film).
 
Na ovogodišnjem prvom Unseen, mini film festivalu koji se održava od 27. rujna do 1. listopada u Cavtatu prikazat će se filmovi: “Grad duhova“ Marka Dješke (2016., Zagreb film) te “Eho“ Antonije Begušić i “Arkadijska febra“ Tee Stražičić, (2014.), “Stranac u mojoj glavi“ Petre Balekić, “Zašto“ Ive Božić, “Treći zakon“ Gorana Radoševića (2017., ALU, Zagreb film).
 
Na ovogodišnjem 13. festivalu 25fps koji se održava od 28. rujna do 1. listopada u Zagrebu u programu “Refleksi“ prikazat će se film “10“ Paule Konjušić (2017., ALU, Zagreb film).
 
14. Balkanima festival je europskog animiranog filma koji će se održati od 3. do 7. listopada u Beogradu (Srbija). Na ovogodišnjem festivalu filmovi “Stranac u mojoj glavi“ Petre Balekić i “Šumska bajka“ Franka Dujmića uvršteni su natjecateljski program studentskog filma.
 
Stop Trick međunarodni je filmski festival posvećen isključivo stop motion tehnikama. Festival se održava u slovenskom Mariboru od 27. do 30. listopada te u poljskom Lodzu 11. i 12. studenog. Na ovogodišnjem festivalu u natjecateljskom programu prikazat će se film “Posljednji izazov“ Božidara Trkulje (2017., Zagreb film).
 
Telluride Horror Show, održava se od 13. do 15. listopada u Tellurideu (Colorado, SAD). Ovogodišnji gostujući kustos Mark Shapiro za program, “The Horror…the animated“ odabrao je među ostalima film “Crvenkapica Redux“ Danijela Žeželja.
 
Primanima je svjetski festival studentskih i prvih animiranih filmova koji se održava se od 18. do 21. listopada 2017. u Budaörsu (Mađarska). Ove godine na festivalu će se prikazati “Stranac u mojoj glavi“ Petre Balekić.
 
6. Tuzla Film Festival – festival južnoslavenskog filma, održat će se od 18. do 22. listopada u Tuzli (Bosna i Hercegovina). Na ovogodišnjem festivalu u programu pod nazivom “Animirani film“ prikazat će se šest filmova (2017., ALU, Zagreb film): “Treći zakon“ Gorana Radoševića, “Šumska bajka“ Franka Dujmića, “Naši problemi“ Ivana Radovića, “Zašto“ Ive Božić, “10“ Paule Konjušić i “Plutanje“ Gorana Radoševića.
 
19. BIAF međunarodni je festival animiranog filma koji se održava od 20. do 24. listopada u Buchenu (Južna Koreja). U međunarodnoj konkurenciji diplomskih filmova prikazat će se film “Protoplazma“Katrin Novaković (2017., ALU, Zagreb film). U posebnom programu posvećenom dobitnicima nagrade Oscar prikazat će se “Surogat“ Dušana Vukotića iz 1961. godine.
 
Ove godine po deseti put za redom održava se Međunarodni festival animiranog filma u Banjoj Luci (Bosna i Hercegovina). Festival će se održati od 23. do 28. listopada. U natjecateljski dio programa odabrani su: “Crvenkapica Redux“ Danijela Žeželja i “Posljednji izazov“ Božidara Trkulje te “Treći zakon“ Gorana Radoševića. U nenatjecateljskom programu Panorama odabrani su “Stranac u mojoj glavi“ Petre Balekić, “Naši problemi“ Ivana Radovića, “Plutanje“ Gorana Radoševića, “Zašto“ Ive Božić, “Protoplazma“ Katrin Novaković, “Proces“ Lucije Buzančić i “Otok“ Tee Nucak.
 
15. AISFF (Asiana international short film festival) međunarodni je festival kratkog filma održava se od 2. do 7. studenog u Seoulu (Južna Koreja). Film “Naši problemi“ Ivana Radovića (2017., ALU, Zagreb film) odabran je u međunarodni natjecateljski program.
 
41. festival Cinanima 2017. održat će se od 6. do 12 studenog u Espinhou (Portugal). Osim natjecateljskih programa Cinanima organizira posebne projekcije posvećene autorima, zemljama ili temama. Također organizira brojne izložbe, radionice i posebne programe. Ove godine festival je pripremio program “Emerging European Talents” posvećen mladim europskim autorima. U okviru tog programa prikazat će se film “Vučje igre“ Jelene Oroz dok će se u programu “Velika Panorama – međunarodnog nenatjecateljskog programa“ prikazati film “Stranac u mojoj glavi“ Petre Balekić.