STUDENI

20. Arras Film festival održava se od 8. do 17. studenog u Arrasu u Francuskoj. Na festivalu će se prikazati Pužić slikar Manuele Vladić Maštruko (Zf, ’18).

Na 34. Mar del Plata IFF festivalu u programu Panorama prikazat će se Prvi korak Petre Kožar (Zf, ’19). Festival se održava od 9. do 18. studenog u Buenos Airesu u Argentini.

13. izdanje Cinanime održava se od 11. do 17. studenog u Espinhu u Portugalu. U natjecateljskom programu prikazat će se Eutanazija Joška Marušića (Zf,’18), a u natjecateljskom programu studentskog filma Odrasti u malo drvo Noemi Ribić (ALU i Zf, ’19).

Na 7. Ajyal Film Festivalu, koji će se održati od 18. do 23. studenog u Dohi u  Kataru, u dječjem programu će se prikazati Bijela vrana Mirana Miošića (Zf, ’18).

Amarcortfilm festival održava se od 19. do 24 studenog u Riminiju u Italiji. Na festivalu će se prikazati filmovi Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali Daniela Šuljića (Kreativni sindikat i Zf, ’18) i Paranoja Paranoje Katarine Jukić (ALU i Zf, ‘19).

22. međunarodni festival za djecu i mlade Olympia održava se od 30. studenog do 7. prosinca u Pyrgosu u Grčkoj. Na festivalu će se prikazati Prvi korak Petre Kožar (Zf’,19).

 

PROSINAC

Animateka je međunarodni festival animiranog filma koji se od 2004. održava u Ljubljani u Sloveniji. Festival je natjecateljskog karaktera s fokusom na centralnu i istočnu Europu, a ujedno je najznačajniji festival animiranog filma u Sloveniji. Na ovogodišnjem festivalu koji se održava od 2. do 8. prosinca u programu međunarodne konkurencije prikazat će se Motivi Danijela Žeželja (Zf, ’19), u natjecateljskom programu Mladi talenti prikazat će se Ne Ću Jasne Čagalj (ALU i Zf ’19) i Zagubljena sjećanja Ivane Radić (ALU i Zf, ’19). U programu Panorama prikazat će se Prvi korak Petre Kožar (Zf,’19), Odrasti u malo drvo Noemi Ribić (ALU i Zf ,’19), Osmijeh Matee Kovač (ALU i Zf, ‘19), Izvan sebe Stelle Hartman (ALU i Zf, ‘19) i Albatros Nenada Jankovića (Zf,’19).