Elizabeta Abramović
Midhat Ajanović-Ajan
V. Alhimov
V. Altušev
Ante Babaja
Nikola Babić
Darko Bakliža
Jadranka Bargh
Stjepan Bartolić
Korana Bašić
Jadranka Baučić
Branko Belan
Borislav Benažić
Mersad Berber
Vojidrag Berčić
Zvonimir Berković
Tomislav Beštak
Edvin Biuković
Milan Blažeković
Mate Bogdanović
1 - 20 / 266 sljedeća


 
Darko Bakliža

Rođen 1958. Studirao pravo. 1987. diplomirao slikarstvo na ALU u Zagrebu. Samostalno izlagao u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Varaždinu, Budimpešti, Pragu … a sudjelovao je i na svim značajnijim skupnim izložbama u zemlji. Dobio nekoliko nagrada za slikarstvo. Izvanredni je profesor na Studiju za dizajn i ALU Zagreb, a predavao je i na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, te gostovao na Nottingham Trent University, Velika Britanija i Indiana University of Pennsylvannia, SAD. Radio u kazalištu kao scenograf na tridesetak predstava, a okušao se i kao kostimograf, tekstopisac i kompozitor.
2002. je napravio svoj prvi animirani film.

Filmografija u Zagreb filmu
PRIČA PRVA, 2002, režija scenarij animator
SPOJ, 2004, režija scenarij animator
TEORIJA ODRAZA, 2006, scenarij režija animator
HOMO VOLANS, 2008, animator režija scenarij
FORMAT, 2009, režija režija scenarij
Nagrade
SPOJ, Prva nagrada - ANIMATION DAY ASIFA, Zagreb 2004
SPOJ, Nagrada za režiju - 14. Dani hrvatskog film 2005
TEORIJA ODRAZA, Druga nagrada - ASIFA DAY ZAGREB 2006
TEORIJA ODRAZA, Grand prix - Madrid Experimental Cinema Week 2006
SPOJ, Nagrada Rumunjskog ureda za kinematografiju - Targu-Mures, Rumunjska 2006
 
Naslovnica       |       Kontakt       |       Impressum Zagreb film © sva prava pridržana. Studio Imago