Zagreb film, 2020

 

6 min 47 sec, 16:9, Color, Stereo, 2K, 5+, bez dijaloga

vrsta – drama

tema –  dječji,  avantura

tehnika –   crteži na papiru i glina

 

producent  –  Vinko Brešan

umjetnički savjetnik  –  Simon Bogojević Narath

scenarij i režija  –  Tihoni Brčić

 

likovi, knjiga snimanja, faziranje, animacija  –  Dario Kukić

snimanje, makete, montaža  –  Tomislav Gregl

glinena scenografija  –  Ante Strinić

dizajn filma, kompoziting, knjiga snimanja, špice  –  Tihoni Brčić

skeniranje  –  Zorica Lovrinić, Gordana Delač

dizajn zvuka  –  Lana Horvatić

izvršna producentica  –  Andrijana Vidaček

 

Sinopsis

Bodljikavko je marljiv i nesebičan jež koji vodi pučku kuhinju za potrebitu zajednicu. Jedne zimske noći hrana nestane, ugrožavajući im egzistenciju. Bodljikavkovi prijatelji – stari majmun sa štapom, vjeverica siročić, zalutala ptičica i dabar s gumenom perajom umjesto repa pridruže mu se u potrazi za ukradenom hranom. Sumnjaju da je čudovište kradljivac. Trag ih dovede do zlokobne pećine, gdje se trebaju suočiti s čudovištem…

 

Biografija

Tihoni Brčić rođen je 1971. u Hrvatskoj. Magistrirao je film i video 1998. godine na Academy of Art Collegeu u San Franciscu, SAD, te doktorirao grafiku 2016. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Radi na dokumentarnim, animiranim, igranim i muzejskim filmovima i TV emisijama kao dizajner špica, umjetnički direktor, redatelj i montažer. Radovi su mu nagrađivani te izlagani u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Redatelj je, montažer i dizajner dokumentarnih (“Two Pink Lines”, 2016.), animiranih (“Jež Bodljikavko”) i muzejskih filmova ( “Industrija i radnička naselja na nacrtima i kartama Zagreba 1864.-1923.” za Muzej grada Zagreba, 2009.), umjetnički direktor kratkometražnih animiranih (“Zulejka: Legenda Ogulina”, 2013), igranih (“Snivaj zlato moje”, 2005.) i dokumentarnih filmova (Dušan Vukotić: hrvatski oskarovac, 2011) te mnogih emisija HRT-a (“Fotografija u Hrvatskoj”, 2000).

Stručnjak je na polju vizualnih komunikacija i predaje o multimediji, virtualnoj stvarnosti i video oblikovanju na Akademiji dramske umjetnosti od 2003. Također djeluje kao novinar i dizajner interijera, te kroz udrugu Najsretnija beba Hrvatska promiče holističko roditeljstvo.

 Hedgehog Spikiney 01 Hedgehog Spikiney 02 Hedgehog Spikiney 04 Hedgehog Spikiney 09 Hedgehog Spikiney 14 Hedgehog Spikiney 16