Zagreb film, 2020

8 min 14 sec, 16:9, Color, Stereo, film debut, drama

tehnika  – 2D computer

Producent –  Vinko Brešan

Umjetnički savjetnik  – Simon Bogojević Narath

Redateljica, scenaristica, ilustracije, layout, animacija – Lucija Bužančić

Glazba i dizajn zvuka – Mišo Komenda

Finalni mix. – Hrvoje Štefotić

snimatelj dijaloga, DCP – Bojan Kondres

Izvršna producentica – Andrijana Vidaček

 

 

SINOPSIS

Iris je djevojka koja se zaljubila u svoju projekciju i jednog dana nestala u kadi. Inspirirana je mitom o Narcisu. Taj grčki junak je postao prva osoba na svijetu koja je mogla pojmiti umjetnost i prva osoba koja se radije zaljubila u sliku nego u stvarnost. Zato ova priča govori o taštini, ali i o percepciji umjetnosti. Motivacija ovog filma je prebaciti pažnju na ženski lik, Iris, a zatim staru priču prepričati iz njene perspektive u doba društvenih mreža.

 

 

BIOGRAFIJA

Lucija Bužančić
Animatorica, ilustratorica i povjesničarka umjetnosti iz Splita, rođena 15.11.1989. godine. Započela je studij 2008. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (Arheologija i Povijest umjetnosti) Diplomirala je na na Odsjeku za povjest umjetnosti (Filozofski fakultet u Zagrebu) 2014. godine a na Odsjeku za animirani film (Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu) 2017. godine kratkim animiranim filmom „Proces“.

Sa svojim diplomskim filmom sudjelovala je na nekoliko međunarodnih festivala i naposlijetku bila uvrštena u VAF Nove talente (danas CEE animation talents) za 2018. godinu. Danas radi kao samostalna autorica, animatorica i ilustratorica sa sjedištem u Zagrebu.

 
iris_04velika iris_01 iris_02velika iris_05velika