ODOBRENO FINANCIRANJE NOVIH FILMOVA

Hrvatski audiovizualni centar odobrio je temeljem Javnog poziva (1. rok, 2018.) sufinanciranje dva filma Ustanove Zagreb film: “Paradigma” i ”Iris”.
“Paradigma“ Andreja Rehaka je 2d projekt u kojem svjedočimo peripetijama prizemljene figure koja se zbog straha od slobodnog pada i straha da ne pokisne zatvorila u začarani kvadrat koji više ne može napustiti.
“Iris“ Lucije Bužančić je 2d animirani film koji govori o djevojci Iris koja se zaljubila u svoju projekciju na društvenim mrežama, prema uzoru na grčki mit o Narcisu. “Iris“ je prethodno financijski podržao Grad Zagreb, a film je predstavljen na Animateka Pro Pitch-u u Ljubljani u prosincu 2017. i Visegrad Animation Forum-u u Češkoj u svibnju 2018.

Hrvatski audiovizualni centar odobrio je, temeljem Javnog poziva za sufinanciranje filmskih koprodukcija s manjinskim hrvatskim udjelom, animirani film “Prirodni odabir“ autorice Alete Rajić (koprodukcija s BiH).

 

PRIJAVE NA JAVNI POZIV (2. ROK)
Na Javni poziv Hrvatskog audiovizualnog centra – 2. rok 2018. (21.11.) prijavljeni su:
Animirani filmovi: „Aqualia“ – autor Vladislav Knežević; „Uloga“ – autor Darko Bakliža; „Brojko“ – autorica Manuela Vladić-Maštruko; „Stars“ – autor Ivan Prlić; „Težnja“ – autor Krešimir Pernek.
Kratkometražni igrani filmovi: „Ritual“ – autor Dino Pešut; „Snjeguljica“ – autorica Lana Barić; „Mali Messi“ – autor Mladen Stanić.
Dugometražni dokumentarni film: „Zoran Tadić – dobri duh filma“ – autori Zoran Pezo, Dejan Jovović.