VELJAČA

Na festivalu Animac u Katalonskoj Lleidi, koji se održao od 21. do 24. veljače, u nenarativnom programu Openscreen prikazan je film “Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali” Daniela Šuljića ( Kreativni sindikat i Zf, 2018.).

 

OŽUJAK

38. izdanje festivala Anima, međunarodnog festivala animiranih filmova, održat će se u Bruxellesu u Belgiji od 1. do 10. ožujka. Na festivalu će se prikazati “Bijela vrana” Mirana Miošića (Zf, 2018.) u okviru službenog programa festivala.

11. Tehran međunarodni festival animiranog filma održava se od 3. do 7. ožujka u Teheranu u Iranu. Film “Posljednji izazov” Božidara Trkulje(Zf, 2017.) odabran je u službeni program festivala.

Na međunarodnom filmskom festivalu koji se održava od 18. do 23. ožujka u francuskom Aubagneu, film “Paranoja Paranoje” Katarine Jukić  (ALU i Zf, 2018.) prikazat će se u okviru programa Kratki filmovi prije igranih, a “Stranac u mojoj glavi” Petre Balekić (ALU i Zf, 2017.) u programu izvan konkurencije.

10. festival kratkog animiranog filma održava se od 18. do 24. ožujka u Roanneu u Francuskoj. Film “Bijela vrana” Mirana Miošića (Zf, 2018.) bit će prikazan u programu Čudne i smiješne životinje, dok će se “Prošlost raste” Dee Jagić (Zf , 2017.) prikazati u programu eksperimentalnog filma.

Na 2. festivalu stop motion filma  Our Fest u Buenos Airesu u Argentini, koji će se održati od 20. do 23 ožujka, prikazat će se film “Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali” Daniela Šuljića (Kreativni sindikat i Zf, 2018.).

U Marokanskom Meknesu od 22. do 27. ožujka održava se Međunarodni festival animiranih filmova FICAM. Na festivalu će u natjecateljskom program biti prikazan diplomski film Katarine Jukić “Paranoja Paranoje” (ALU i Zf, 2018.).

37. festival Cine Jeune de l’Aisne održava se od 26. ožujka do 14. travnja u Laonu u Francuskoj.  U natjecateljskom programu za djecu do 3 godine prikazat će se “Pužić slikar” Manuele Vladić Maštruko  ( Zf, 2018.).

 

TRAVANJ

Međunarodni festival kratkog filma Go Short koji se od 3. do 7. travnja održava u nizozemskom Nijmegenu, u obrazovnom programu festivala, prikazat će film “Bijela vrana” Mirana Miošića (Zf, 2018.)

Na 31. međunarodnom festivalu kratkog filma, koji se održava u Dresdenu i Njemačkoj od 9. do 14. travnja, u posebnom programu za djecu prikazat će se “Pužić slikar” Manuele Vladić Maštruko (Zf, 2018.).