SVIBANJ
Revija hrvatskih kratkih filmova pod nazivom Filmska Runda održala se u Osijeku od 31. svibnja do 1. lipnja. Osječka publika je imala priliku vidjeti na velikom platnu film “Osmijeh” Matee Kovač (ALU i Zf, ‘19).

“Bijela vrana” Mirana Miošića (Zf, ’18) prikazat će se na festivalu Cinema in Sneakers u Varšavi (Poljska). Festival se održava od 30. svibnja do 9. lipnja.

LIPANJ
Na ovogodišnjem Animafestu, Svjetskom festivalu animiranog filma u Zagrebu, jedinom filmskom festivalu A kategorije u Hrvatskoj, koji se održava od 3. do 8 lipnja u Zagrebu, u natjecateljskom programu studentskog filma prikazat će se “Odrasti u malo drvo” Noemi Ribić (ALU i Zf, ’19) i “Izvan sebe” Stelle Hartman (ALU i Zf, ‘19). U natjecateljskom programu hrvatskog filma prikazat će se naslovi “Eutanazija”, Joška Marušića, (Zf ‘18),”Ne Ću” , Jasne Čagalj (ALU i Zf ‘19), “Zagubljena sjećanja”, Ivana Radić (ALU i Zf ‘19), Osmijeh, Matea Kovač, (ALU i Zf ‘19), The M, Karla Skok (ALU i Zf ‘19) “Umjetnik iz tamnice”, Kreativni sindikat ‘19, Davor Međurečan, distribucija Zf. U okviru programa Umjetnosti i animacija prikazat će se “Dokument Parakozmik”, Vladislava Kneževića, (Kinoklub Zagreb i Zf ‘18). Izvan konkurencije prikazat će se “Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali”, Daniela Šuljića (Kreativni sindikat i Zf ’18)

Diversions International Short Film Festival međunarodni je festival kratkometražnih filmova koji je nastao iz Revije hrvatskih kratkih filmova Kratki na brzinu. Festival ima cilj promociju domaćih i stranih autora i njihovih filmova. Festival se održava od 10. do 16. lipnja. Na festivalu će se prikazati sljedeći filmovi: “Osmijeh” Matee Kovač (ALU i Zf, ‘19), “Dokument Parakozmik” Vladislava Kneževića, (Kinoklub Zagreb i Zf, ‘18) i “Prvi korak” Petre Kožar (Zf, ‘19).

28. Dani hrvatskog filma održat će se u Zagrebu od 14. do 18. lipnja u kinu Tuškanac, zatim na platou iznad kina Tuškanac, Centru za kulturu Trešnjevka te Staroj vojnoj bolnici. U glavnom programu “Dana” prikazat će se: “Dokument Parakozmik” Vladislava Kneževića (Kinoklub Zagreb i Zf, ‘18), “Eutanazija” Joška Marušića (Zf, ’18), “Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali” Daniela Šuljića (Kreativni sindikat i Zf, ’18), “Albatros”, Nenada Jankovića (Zf,’19), “Ne Ću” Jasne Čagalj (ALU i Zf, ‘19), “Osmijeh” Matee Kovač (ALU i Zf, ‘19), “The M” Karle Skok (ALU i Zf, ’19) i “Zagubljena sjećanja” Ivane Radić (ALU i Zf, ’19).

Još jedan uspjeh Daniela Šuljića i njegovog najnovijeg filma “Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali” (Kreativni sindikat i Zf, ’18). Ovoga puta našao se u natjecateljskom programu Perspectives na glasovitom festivalu animiranih filmova u Annecyju (Francuska). Festival će se održati od 10. do 15. lipnja. Podsjetimo, radi se o 5’ 27” filmu napravljenom u tehnici animacije kave na staklu.

21. Međunarodni filmski festival studentskog filma održava se od 16. do 22. lipnja u Tel Avivu (Izrael). Na festivalu će se prikazati “Paranoja Paranoje” Katarine Jukić (ALU i Zf, ’19).

Fest Anča, međunarodni je festival animiranog filma koji se održava se u Žilini (Slovačka) od 27. do 30 lipnja. U programu Panorama svjetskog filma za djecu prikazat će se filmovi “Prvi korak” Petre Kožar (Zf, ‘19) i “Bobo” Andreja Rehaka (Anima i Zf,’18). Sanja Borčić (Zagreb film) članica je žirija za programe Slovačke animacije i Glazbeni video.

39. Filmfest München, održava se od 27. lipnja do 6. srpnja u Münchenu (Njemačka). Na festivalu će se prikazati “Bijela vrana” Mirana Miošića (Zf, ’18).

NAFF, 16. Međunarodni festival animiranog filma u Neumu (Bosna i Hercegovina) nastao je iz potrebe da se široj publici približi animirani film. Na ovogodišnjem festivalu koji će se održati od 29. lipnja do 5. srpnja u programu međunarodne konkurencije prikazat će se “Eutanazija” Joška Marušića (Zf,’18) i “Albatros” Nenada Janković (Zf, ’19).

SRPANJ
12. Animator, međunarodni festival animiranog filma koji se održava u od 5. do 11. srpnja u Poznanju (Poljska). U međunarodnom natjecateljskom programu prikazat će se “Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali” Daniela Šuljića (Kreativni sindikat i Zf, ’18).

14. međunarodni festival filmova za djecu i mlade – BIKY, održava se od 9. do 15. srpnja u Busanu (Koreja). Na festivalu će se prikazati filmovi: “Bijela vrana” Mirana Miošića (Zf, ’18), “Bobo” Andreja Rehaka (Anima i Zf,’18) i “Pužić slikar” Manuele Vladić Maštruko (Zf, ’18).

MIAF, međunarodni festival animiranog filma u Melbourneu (Australija) održava se od 13. do 20. srpnja. Na festivalu će se prikazati “Paranoja Paranoje” Katarine Jukić (ALU i Zf, ’19).

10. Anibar, međunarodni je festival animiranog filma koji se ove godine održava od 15. do 21. srpnja u Peći (Kosovo). Na festivalu će se u natjecateljskom programu Balkan Competition prikazati film “Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali” Daniela Šuljića (Kreativni sindikat i Zf, ’18).

15. Međunarodni filmski festival dječjeg filma održava se od 16. do 20. srpnja u Tel Avivu (Izrael). Na festivalu će se prikazati “Bijela vrana” Mirana Miošića (Zf, ’18).

Anima Mundi najveći je brazilski festival koji se održava od 1993. god. u Rio de Janeiru i Sao Paolu. Ove godine u programu Galerija prikazat će se film “Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali” Daniela Šuljića (Kreativni sindikat i Zf, ’18).
Festival se održava od 17. do 21. srpnja u Rio de Janeiru te od 24. do 28. srpnja u Sao Paolu. U proteklim je godinama na tome festivali prikazano oko 11 000 filmova iz 70 zemalja, a filmove je vidjelo milijun i po gledatelja.

Supertoon je međunarodni festival animiranih filmova koji se ove godine održava po deveti put i to od 22. do 26. srpnja u Šibeniku. U natjecateljskom programu Grandtoon prikazat će se “Ispod kojeg li su samo kamena ispuzali” Daniela Šuljića (Kreativni sindikat i Zf, ’18) i “Motivi” Danijela Žeželja (Zf, ‘19). U programu Studentoon, natjecateljskom programu studentskog filma, prikazat će se “Odrasti u malo drvo” Noemi Ribić (ALU i Zf, ’19), “Zagubljena sjećanja” Ivane Radić (ALU i Zf, ‘19), “Osmijeh” Matee Kovač (ALU i Zf, ‘19) i “Izvan sebe” Stelle Hartman (ALU i Zf, ‘19), a u programu za djecu Planktoon prikazat će se “Bobo” Andreja Rehaka (Anima i Zf,’18) i “Pužić slikar” Manuele Vladić Maštruko (Zf, ’18).

KOLOVOZ
Filmski festival Imaginaria održava se u Conversanu u Apuliji (Italija) održava se od 19. do 24. kolovoza. Na festivalu će se prikazati “Albatros” Nenada Jankovića (Zf,’19).