FILMOVI U PRODUKCIJI

ALEPH

Film je inpiriran Borhesovom kratkom pričom Aleph.

JEDRENJAK NA KRAJU ULICE

Jedrenjak na kraju ulice priča je o djevojčici koja brodi između mašte i stvarnosti, i koja ima fantastičan susret s Markom Polom. Marko Polo joj daruje kineskog tigra koji će na kraju priče postati mačić Romeo, pokisao u dvorištu.

OGIB

Avangarda započinje paralelno uz razvoj novih medija, fotografije i filma, i postavlja se kao novi pogled unutar stvarnosti.
Stephan Mallarme u poemi iz 1897. otvara formalno polje između materije i mogućnosti, tišine i zvuka, između papira i riječi. U periodu začetka fotografije kada su se koristile staklene ploče premazane slojem srebrnih soli, nalik na zrcala, slika je u fotokemijskom procesu postajala tek kao trag nepropusnog crnila u beskraju refleksija plohe. Referirajući se na osnovne elemente i povijest medija, onog poetskog i fotografskog, u radu se koriste tehnike koje naglašavaju kontrast između praznine i značenja. Visoko srebrni 35mm film u fotografskom aparatu tretiran je kao stroj za proizvodnju slika koje odgovaraju riječima iz Mallarmeove poeme.
Digitalnom obradom analogno snimljenih motiva s kopna, iz podmorja i neba, te onih performativnih, stvara se ritam pojavljivanja slika i ostvarivanja značenja. Suradnjom između akustične i elektroničke glazbe želi se postići ton paralelan procesu nastajanja slika i filma.
Film Ogib živi je organizam fuzije medija i kognitivne proizvodnje smisla.

Crni dim slutnje

Otkrivena je nenastanjena planeta idealna za ljudski
život. Prekrivena je tirkiznim morima, pješčanim plažama
i zelenim otocima savršene klime, prepunima rajskog voća
i bistrih potoka svježe vode. Sve najmoćnije države sa
planete Zemlje poslale su svoje svemirske brodove zbog
kolonizacije nove planete. Veliki konvoj zemaljskih
brodova stiže nadomak rajske planete.

Y

Stručna poduka u mediju crteža u ovom je filmu samo nužan dramaturški okvir unutar kojeg se razvija likovna igra u mediju animacije.

ORNITHOLOGY

Film Ornithology refleksija je o izolaciji, otuđenosti i osječaju bezizlaznosti iz kruga naučenog ponašanja. Tematizira disfunkcionalni odnos prema životinjama, sebi i drugima kao odraz vlastitog unutarnjeg stanja i normalizaciju takvog odnosa kao pokušaja bijega od patnje ili dosade.

IGRA BOGOVA: POSLJEDNJI IZAZOV

„Igra bogova: Posljednji izazov“ zamišljen je kao dugometražni animirani film u trajanju od 75 minuta koji se temelji na svijetu i likovima koji su zaživjeli u kratkometražnom (16-minutnom) animiranom filmu „Posljednji izazov“ Božidara Trkulje (Zagreb film/2017.), napravljenim tehnikom lutkarske stop-animacije.

TEŽNJA

Projekt ”Težnja” govori o tunelskoj viziji života, usmjerenoj uglavnom na naše strahove, brige, nedostatke, nezadovoljstva, nesigurnosti. Često, nemoćni pred svojim slabostima, težimo, makar privremeno, zavarati se površnim i prolaznim užitcima i odnosima.

Paradigma

autor Andrej Rehak trajanje 6 min 2D film, očekivani završetak u 2020. Svjedočimo obrazac prizemljene figure koja se je zbog straha od slobodnog pada i straha da ne pokisne zatvorila u začarani kvadrat koji više ne može...

Sinkronicitet

Sinkronicitet je film čija radnja prati stanovnike malog sela koji su povezani nizom zupčanika i kotačića. Taj savršeno usklađeni mehanizam promatra mladić čiji kotačić neispravno funkcionira…

Carrus Navalis

Četiri tradicionalna povijesna karnevalska lika Dubrovačke Republike teatralno predstavljaju raspojasanom maskiranom društvu četiri Platonove kardinalne ljudske vrline.

HR | EN

Kliknite OVDJE i prijavite se za naš newsletter!

zagrebfim.hr | zagrebfilm@zagrebfilm.hr | Vlaška 70, 10 000 Zagreb

Kliknite OVDJE i prijavite se
za naš newsletter!

zagrebfim.hr | zagrebfilm@zagrebfilm.hr
Vlaška 70, 10000 Zagreb

HR | EN