FILMOVI U PRODUKCIJI

Eutanazija

Beznadni bolesnik preklinje na sve načine dobročudnog liječnika da mu dokrajči život. I kada liječnik konačno pristane, vidjet će da čovjeka i nije tako lako ubiti.

B strane

U filmu B Sides (B strane) fotografskom tehnikom zabilježene su pozadine arhitektonskih i urbanističkih situacija. To su mjesta koja nisu uočljiva isprva, poput neprimjetnih fasada, stražnjih ulaza, prostora za dostavu i slično, a kojima je u nekim slučajevima i ograničen pristup.

Portret

Film se temelji na autobiografskom zapisu pretočenom u dramski tekst Siješ za budućnost mlade autorice Maje Ujević. Kombiniranjem različitih medija prikazuje se kompleksan portret jedne osobe.

Pužić slikar

Pužić slikar edukativni je animirani film za malu djecu o temeljnim bojama i načinu dobivanja složenih boja. Pužići prelaze preko boja ostavljajući tragove, a tamo gdje se tragovi preklapaju, boje se miješaju.

Plodovi suše

Satirični osvrt na taštinu i poslušnost kroz bračnu krizu jednog para, čija međusobna netrpeljivost dovodi do sukoba globalnih razmjera.

Paralelno jutro

Film je nadahnut tekstovima i svjedočanstvima portugalskog novinara Pedra Rosa Mendesa tijekom njegova rada i boravka u Zapadnoj Africi. Tekst na kojem se temelji film svjedočanstvo je dječaka Moriea iz sela Bendu Malen u Sierra Leoneu.

Albatros

Film je vizualizacija pjesme Albatros Charlesa Baudelairea, slavne pjesme bogate simbolikom i snažnom izražajnošću

Carrus Navalis

Četiri tradicionalna povijesna karnevalska lika Dubrovačke Republike teatralno predstavljaju raspojasanom maskiranom društvu četiri Platonove kardinalne ljudske vrline.

Jelenko

U središtu je priče tinejdžer koji boluje od šizofrenije. Kada posvjedoči ubojstvu jelena u šumi, stane panično bježati kući. Na putu kući isprepliću se stvarnost i subjektivne vizije.

BOBO

Bobo je zamišljen prema istoimenoj slikovnici. Jednostavna forma dječje priče kroz univerzalnu potku komunicira sa svim generacijama neovisno o kulturološkim, religijskim, političkim, nacionalnim, etničkim ili drugim kontekstima. Priča o malenom dječaku bavi se svevremenskim i sveprostornim problemom uklapanja u sredinu.

Technement

Technement je priča o ljudskoj biti koja se gubi u različitim emanacijama. Čovjek i njegov prostor u neprekidnim su mijenama, simbiozama, rastu, kruženju i smrti. To je svijet u kojem majstor ceremonije vuče niti upravljajući ljudima, zavodeći ih, koristeći ih kao hranu. To radi čak i sa svojom družicom, koju iskoristi kao hranu za jaje iz kojeg se izlegne preobraženo biće, žena-ptica.

Prvi korak

Kako se suočiti s trenutkom u životu kada treba napraviti korak u nepoznato? Kako prevladati strah, najveću kočnicu u našim životima koja nas tjera da se držimo utabanih staza i okvira? Put u nepoznati teritorij nikada ne teče glatko, a kao i kod mnogih stvari, najteži je početak, taj ključni prvi korak, korak kojim počinje svako putovanje.

HR | EN

Kliknite OVDJE i prijavite se za naš newsletter!

zagrebfim.hr | zagrebfilm@zagrebfilm.hr | Vlaška 70, 10 000 Zagreb

Kliknite OVDJE i prijavite se
za naš newsletter!

zagrebfim.hr | zagrebfilm@zagrebfilm.hr
Vlaška 70, 10000 Zagreb

HR | EN