FILMOVI U PRODUKCIJI

Sinkronicitet

Sinkronicitet je film čija radnja prati stanovnike malog sela koji su povezani nizom zupčanika i kotačića. Taj savršeno usklađeni mehanizam promatra mladić čiji kotačić neispravno funkcionira…

Šuma Striborova

Film će biti izveden u trajanju 13 minuta prema klasičnoj bajci Ivane Brlić-Mažuranić.

Jež Bodljikavko

Jež Bodljikavko je topla bajka o marljivosti i nesebičnosti namijenjena mladima, ali primjerena svim uzrastima. Njome se želi pokazati važnost brige o nemoćnim i potrebitim osobama. Odabirom životinja za likove, kao i njihovim šaljivim karakteristikama, dan je nježniji pristup temi starih i nemoćnih, hendikepiranih, siročića i beskućnika.

Iris

Priča o Iris zapravo je priča o Narcisu, grčkom junaku koji je poznat po tome da se zaljubio u svoj odraz i zbog toga na kraju utopio. U ovom slučaju Iris je djevojka koja je zavoljela svoju projekciju (filmski medij/ medij društvene mreže).

Portret

Film se temelji na autobiografskom zapisu pretočenom u dramski tekst Siješ za budućnost mlade autorice Maje Ujević. Kombiniranjem različitih medija prikazuje se kompleksan portret jedne osobe.

Plodovi suše

Satirični osvrt na taštinu i poslušnost kroz bračnu krizu jednog para, čija međusobna netrpeljivost dovodi do sukoba globalnih razmjera.

Paralelno jutro

Film je nadahnut tekstovima i svjedočanstvima portugalskog novinara Pedra Rosa Mendesa tijekom njegova rada i boravka u Zapadnoj Africi. Tekst na kojem se temelji film svjedočanstvo je dječaka Moriea iz sela Bendu Malen u Sierra Leoneu.

Albatros

Film je vizualizacija pjesme Albatros Charlesa Baudelairea, slavne pjesme bogate simbolikom i snažnom izražajnošću

Carrus Navalis

Četiri tradicionalna povijesna karnevalska lika Dubrovačke Republike teatralno predstavljaju raspojasanom maskiranom društvu četiri Platonove kardinalne ljudske vrline.

Jelenko

U središtu je priče tinejdžer koji boluje od šizofrenije. Kada posvjedoči ubojstvu jelena u šumi, stane panično bježati kući. Na putu kući isprepliću se stvarnost i subjektivne vizije.

HR | EN

Kliknite OVDJE i prijavite se za naš newsletter!

zagrebfim.hr | zagrebfilm@zagrebfilm.hr | Vlaška 70, 10 000 Zagreb

Kliknite OVDJE i prijavite se
za naš newsletter!

zagrebfim.hr | zagrebfilm@zagrebfilm.hr
Vlaška 70, 10000 Zagreb

HR | EN