FILMOVI U PRODUKCIJI

Y

Stručna poduka u mediju crteža u ovom je filmu samo nužan dramaturški okvir unutar kojeg se razvija likovna igra u mediju animacije.

ORNITHOLOGY

Film Ornithology refleksija je o izolaciji, otuđenosti i osječaju bezizlaznosti iz kruga naučenog ponašanja. Tematizira disfunkcionalni odnos prema životinjama, sebi i drugima kao odraz vlastitog unutarnjeg stanja i normalizaciju takvog odnosa kao pokušaja bijega od patnje ili dosade.

Psychographic

Umjetnikov artificijelni prostor dovodi ga u sukob sa samim sobom i okolinom. Slikareva realnost topi se i poništava, te postaje znak.

Nakon što utone u svojevrsni mrak duše, ponire duboko u sebe. Sredstvima same umjetnosti on nalazi put do pomirenja.

IZ GETA

Kratki animirani film „Iz Geta“ prati jedno popodne u životu malog Getanina. Uz dječačku igru i portret „Getanina“ prikazana je transformacija jednog kvarta koji se s pojavom turizma pretvorio u vrlo atraktivni arheološki lokalitet.

IGRA BOGOVA: POSLJEDNJI IZAZOV

„Igra bogova: Posljednji izazov“ zamišljen je kao dugometražni animirani film u trajanju od 75 minuta koji se temelji na svijetu i likovima koji su zaživjeli u kratkometražnom (16-minutnom) animiranom filmu „Posljednji izazov“ Božidara Trkulje (Zagreb film/2017.), napravljenim tehnikom lutkarske stop-animacije.

Sakupljač

Sakupljač je zamišljen kao film naglašene vizualnosti i atmosfere, te bogate zvučne kulise.

Aqualia

Osnova filma Aqualia je proces znanstveno-tehnološkog eksperimenta kojim se ispituje podvodna kinetika, komunikacijski faktori te operativnost i međudjelovanje ljudi i robota s posebnim naglaskom na interakciji između samih robota u podvodnom okružju.

TEŽNJA

Projekt ”Težnja” govori o tunelskoj viziji života, usmjerenoj uglavnom na naše strahove, brige, nedostatke, nezadovoljstva, nesigurnosti. Često, nemoćni pred svojim slabostima, težimo, makar privremeno, zavarati se površnim i prolaznim užitcima i odnosima.

Paradigma

autor Andrej Rehak trajanje 6 min 2D film, očekivani završetak u 2020. Svjedočimo obrazac prizemljene figure koja se je zbog straha od slobodnog pada i straha da ne pokisne zatvorila u začarani kvadrat koji više ne može...

Sinkronicitet

Sinkronicitet je film čija radnja prati stanovnike malog sela koji su povezani nizom zupčanika i kotačića. Taj savršeno usklađeni mehanizam promatra mladić čiji kotačić neispravno funkcionira…

Plodovi suše

Satirični osvrt na taštinu i poslušnost kroz bračnu krizu jednog para, čija međusobna netrpeljivost dovodi do sukoba globalnih razmjera.

Carrus Navalis

Četiri tradicionalna povijesna karnevalska lika Dubrovačke Republike teatralno predstavljaju raspojasanom maskiranom društvu četiri Platonove kardinalne ljudske vrline.

Jelenko

U središtu je priče tinejdžer koji boluje od šizofrenije. Kada posvjedoči ubojstvu jelena u šumi, stane panično bježati kući. Na putu kući isprepliću se stvarnost i subjektivne vizije.

HR | EN

Kliknite OVDJE i prijavite se za naš newsletter!

zagrebfim.hr | zagrebfilm@zagrebfilm.hr | Vlaška 70, 10 000 Zagreb

Kliknite OVDJE i prijavite se
za naš newsletter!

zagrebfim.hr | zagrebfilm@zagrebfilm.hr
Vlaška 70, 10000 Zagreb

HR | EN