FILMOVI U PRODUKCIJI

TEŽNJA

Projekt ”Težnja” govori o tunelskoj viziji života, usmjerenoj uglavnom na naše strahove, brige, nedostatke, nezadovoljstva, nesigurnosti. Često, nemoćni pred svojim slabostima, težimo, makar privremeno, zavarati se površnim i prolaznim užitcima i odnosima.

Paradigma

autor Andrej Rehak trajanje 6 min 2D film, očekivani završetak u 2020. Svjedočimo obrazac prizemljene figure koja se je zbog straha od slobodnog pada i straha da ne pokisne zatvorila u začarani kvadrat koji više ne može...

Sinkronicitet

Sinkronicitet je film čija radnja prati stanovnike malog sela koji su povezani nizom zupčanika i kotačića. Taj savršeno usklađeni mehanizam promatra mladić čiji kotačić neispravno funkcionira…

Šuma Striborova

Film će biti izveden u trajanju 13 minuta prema klasičnoj bajci Ivane Brlić-Mažuranić.

Jež Bodljikavko

Jež Bodljikavko je topla bajka o marljivosti i nesebičnosti namijenjena mladima, ali primjerena svim uzrastima. Njome se želi pokazati važnost brige o nemoćnim i potrebitim osobama. Odabirom životinja za likove, kao i njihovim šaljivim karakteristikama, dan je nježniji pristup temi starih i nemoćnih, hendikepiranih, siročića i beskućnika.

Iris

Priča o Iris zapravo je priča o Narcisu, grčkom junaku koji je poznat po tome da se zaljubio u svoj odraz i zbog toga na kraju utopio. U ovom slučaju Iris je djevojka koja je zavoljela svoju projekciju (filmski medij/ medij društvene mreže).

Uloga

Film se temelji na autobiografskom zapisu pretočenom u dramski tekst Siješ za budućnost mlade autorice Maje Ujević. Kombiniranjem različitih medija prikazuje se kompleksan portret jedne osobe.

Plodovi suše

Satirični osvrt na taštinu i poslušnost kroz bračnu krizu jednog para, čija međusobna netrpeljivost dovodi do sukoba globalnih razmjera.

Carrus Navalis

Četiri tradicionalna povijesna karnevalska lika Dubrovačke Republike teatralno predstavljaju raspojasanom maskiranom društvu četiri Platonove kardinalne ljudske vrline.

Jelenko

U središtu je priče tinejdžer koji boluje od šizofrenije. Kada posvjedoči ubojstvu jelena u šumi, stane panično bježati kući. Na putu kući isprepliću se stvarnost i subjektivne vizije.

HR | EN

Kliknite OVDJE i prijavite se za naš newsletter!

zagrebfim.hr | zagrebfilm@zagrebfilm.hr | Vlaška 70, 10 000 Zagreb

Kliknite OVDJE i prijavite se
za naš newsletter!

zagrebfim.hr | zagrebfilm@zagrebfilm.hr
Vlaška 70, 10000 Zagreb

HR | EN