FILMOVI U DISTRIBUCIJI

2017.

PROCES

Proces je kratki film o procesu animiranja kakvog učimo na fakultetu, od ideje ili koncepta kojeg obrađujemo, preko layouta, storyboarda i knjige snimanja do konačnog rada odnosno -animiranog filma.

PLUTANJE

Na putovanju koje mu je trebalo biti najbolji godišnji odmor života, Jadran doživljava tragični brodolom, pada u nesvijest i budi se usred oceana potpuno sam, okružen plavetnilom sa svih strana.

STRANAC U MOJOJ GLAVI

Film je pokušaj rekonstrukcije knjige koju sam čitala prije dvanaest godina. Sjećam se da je u tom periodu knjiga ostavila snažan utjecaj na mene, ali više se ne sjećam kompletne radnje, samo pojedinih fragmenata i atmosfere.

CRVENKAPICA REDUX

Podnevno sunce prži post-industrijski krajolik. Crvenkapica je na putu prema bakinoj šumskoj kolibi. Skreće sa staze i ulazi u zgradu napuštene tvornice.

ZAŠTO

Dva alpinista, Ola i Bole, kreću u pothvat života: zimski uspon opasnim Messer-Schmidt smjerom. Tijekom uspona Ola na brzinu zapisuje što mu se dešavalo sve do trenutka kad su od uspona morali odustati.

ŠUMSKA BAJKA

Koliko biste Vi bili sretni da doživite kraj svijeta? I uz to da Vam je baš taj dan rođendan, ili da taj dan idete posjetiti majku, ili da, recimo, idete na spoj sa simpatijom?

PROTOPLAZMA

Protoplazma je živa tvar stanice organizma. Osnova je života i u tekućem je stanju. Unutarnji organizam, misli i osjećaji su povezani.

POSLJEDNJI IZAZOV

Pet odvažnih junaka. Tri poticajna patuljka. Jedna primamljiva nagrada. Pohlepa, taština i žudnja u natjecanju do samoga kraja. Tko bi mogao biti dostojan?

OTOK

Na Zemlji postoji samo prolazan užitak. Kada je riječ o trajnoj sreći, sumnjam da je itko poznaje. Otok je mjesto postojanosti boja, zvukova, horizonta, mirisa. Osoba se stapa s otokom, te otok raste u njoj i tako se rađa kontinuitet zajedničke ispunjenosti.

NAŠI PROBLEMI

Naši problemi je kratki animirani film o važnosti svakodnevnih zadovoljstva, poteškoća i problema iz perspektive protagonista, i njihovoj objektivnoj nevažnosti u odnosu na CIJELI SVEMIR.

2016.

POKRETNI ELEMENTI

Film govori o kreativnim procesima koji dovode stvaranja umjetničkih djela. Pratimo automobil koji prolazi kroz etape umjetničkog procesa te sam postaje dijelom umjetničkih djela, ali i akter u apstraktnim procesima kreacije.

ONI ŽIVE NOĆU

Jedan domaći, tamni, žohar koji slabo leti, ambiciozno bi želio to moći bolje.

MUTNE VODE

Dvije identične ribice, dva različita životna puta, ali dvije identične sudbine. Koliko je, zapravo, solidna genetska struktura? Ovaj film otvara pitanje koliko je važna priča da bi nešto uopće bilo umjetničko djelo?

GRAD DUHOVA

Dok bijesni bitka oko napuštenog grada, preostali stanovnik vodi bitku sa samoćom kroz dnevne ritual.

2015.

STAKLENI ČOVJEK

Krećući se svijetom ispunjenim skenerima i nadzornim algoritmima, olako koristeći društvene mreže, online formulare i kreditne kartice, čovjek današnjice dobrovoljno se odriče vlastite privatnosti.

VUČJE IGRE

Tri mala vuka zajedno provode kasno poslijepodne. Priča otkriva kako su završili sami.

ZAŠTO SU DOŠLI VLAKOM

Jednog nedjeljnog popodneva, iz vlaka koji svakoga dana u isto vrijeme stiže na kolodvor koji je i glavni trg maloga gradića, izašlo je na stotine neobičnih bića.

SLATKI SNOVI

Romantična komedija klavirske zvučne kulise po uzoru na nijemi film s početka prošlog stoljeća o nizu slučajnosti koje križaju puteve jednog kućnog hrčka i para vjeverica, vodeći ih poput sudbine ka ostvarenju vlastitih snova.

PROBUDI ME

Probudi me je kratki animirani film o dječaku koji se probudi na nepoznatom mjestu te krene u potragu za svojim psom i kućom. Na putu susreće svakakva neobična bića. Kada napokon nađe svoju kuću i svoj mir, izgleda da možda ipak nije sve tako.

ARKADIJSKA FEBRA

“Arkadijska Febra” (dubrovački Febra ili temperatura, vrućica) kratki je film o životnom ciklusu vanzemaljske parazitske vrste.

A I MAJMUNI UMIRU

Oduvijek me interesirao taj dijelić između življenja i neživljenja, trenutak prestanka egzistencije; u takvom kontekstu On otkriva svoje pravo ja

DISTRIBUCIJA FILMOVA

Ustanova Zagreb film sustavno se bavi međunarodnom promocijom hrvatskog animiranog filma u čitavom nizu aktivnosti, čime nastoji približiti hrvatsku kulturu obožavateljima animiranog filma širom svijeta. Zagreb film jedan je od rijetkih subjekata koji se u Hrvatskoj bavi međunarodnom distribucijom i plasmanom animiranih filmova. Osim distribucije vlastitih naslova i bogate arhivske građe, Zagreb film omogućuje malim producentima i diplomantima Odsjeka za animirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu da se uspješno prezentiraju na međunarodnoj sceni, na renomiranim festivalima i manifestacijama animiranog, eksperimentalnog i igranog filma. Budući da se radi o umjetničkim filmovima, od ključne je važnosti da se kvalificiraju u natjecateljske festivalske programe jer se tamo nalazi i njihova ciljana publika. Festivalska distribucija uspješan je komunikacijski kanal međunarodne promocije hrvatskog animiranog filma i promocija hrvatske kulture uopće. Među producentima čije je filmove Zagreb film do sada distribuirao našli su se radovi Akademije likovnih umjetnosti, studija Ars Animata, Aterstudija, Bold Studija, Diedre, Kreativnog sindikata, udruge Otompotom, SaGe, Žimbra filma itd.

HR | EN

Kliknite OVDJE i prijavite se za naš newsletter!

zagrebfim.hr | zagrebfilm@zagrebfilm.hr | Vlaška 70, 10 000 Zagreb

Kliknite OVDJE i prijavite se
za naš newsletter!

zagrebfim.hr | zagrebfilm@zagrebfilm.hr
Vlaška 70, 10000 Zagreb

HR | EN