FILMOVI U DISTRIBUCIJI

2018.

Exodus

Poluautobiografski film o bolnom periodu autoričina života. Sve događaji koji se dešavaju su stvarni i svi likovi koji su prikazani putem su bazirani na stvarnim osobama.

FlimFlam

Flimflam je priča o susretu dvije jedinke u imaginarnom svijetu; Lutkara i Bića.

Eutanazija

Beznadni bolesnik preklinje na sve načine dobročudnog liječnika da mu dokrajči život. I kada liječnik konačno pristane, vidjet će da čovjeka i nije tako lako ubiti.

B strane

U filmu B Sides (B strane) fotografskom tehnikom zabilježene su pozadine arhitektonskih i urbanističkih situacija. To su mjesta koja nisu uočljiva isprva, poput neprimjetnih fasada, stražnjih ulaza, prostora za dostavu i slično, a kojima je u nekim slučajevima i ograničen pristup.

Pužić slikar

Pužić slikar edukativni je animirani film za malu djecu o temeljnim bojama i načinu dobivanja složenih boja. Pužići prelaze preko boja ostavljajući tragove, a tamo gdje se tragovi preklapaju, boje se miješaju.

Bijela vrana

Mala bijela vrana predmet je čuđenja i ismijavanja u svome jatu jer je drugačija od drugih. Kada zagađenje okoline ugrozi vranama opstanak, bijela vrana pretvori se u junakinju jata i povede ga u novo idilično stanište.

Prošlost raste

Prošlost, sadašnjost, promjena percepcije. Što nas koči da idemo naprijed i zašto nas prošlost stalno vraća unatrag? Koji je trenutak u spoznaji kada se mijenja percepcija viđenja stvari? Svi mi na svoj način prolazimo taj proces. Pitanje je kako ga doživljavamo i kako se s njim nosimo.

BOBO

Bobo je zamišljen prema istoimenoj slikovnici. Jednostavna forma dječje priče kroz univerzalnu potku komunicira sa svim generacijama neovisno o kulturološkim, religijskim, političkim, nacionalnim, etničkim ili drugim kontekstima. Priča o malenom dječaku bavi se svevremenskim i sveprostornim problemom uklapanja u sredinu.

Technement

Technement je priča o ljudskoj biti koja se gubi u različitim emanacijama. Čovjek i njegov prostor u neprekidnim su mijenama, simbiozama, rastu, kruženju i smrti. To je svijet u kojem majstor ceremonije vuče niti upravljajući ljudima, zavodeći ih, koristeći ih kao hranu. To radi čak i sa svojom družicom, koju iskoristi kao hranu za jaje iz kojeg se izlegne preobraženo biće, žena-ptica.

Prvi korak

Kako se suočiti s trenutkom u životu kada treba napraviti korak u nepoznato? Kako prevladati strah, najveću kočnicu u našim životima koja nas tjera da se držimo utabanih staza i okvira? Put u nepoznati teritorij nikada ne teče glatko, a kao i kod mnogih stvari, najteži je početak, taj ključni prvi korak, korak kojim počinje svako putovanje.

2017.

Treći zakon

U bezimenom gradu nastanjenom bezličnim stanovnicima koje pokreće strana, a opet podmukla energija, događa se kružni ekvinocij dana i noći.

10

Mladić živi tuđe probleme i sreću, tuđe ideje i nesreću. Zbog tih (ne)potrebnih slika koje vrti ne može izgraditi vlastiti koncept te sad sjedi takav nesretan nasuprot psihijatru.

PROCES

Proces je kratki film o procesu animiranja kakvog učimo na fakultetu, od ideje ili koncepta kojeg obrađujemo, preko layouta, storyboarda i knjige snimanja do konačnog rada odnosno -animiranog filma.

PLUTANJE

Na putovanju koje mu je trebalo biti najbolji godišnji odmor života, Jadran doživljava tragični brodolom, pada u nesvijest i budi se usred oceana potpuno sam, okružen plavetnilom sa svih strana.

STRANAC U MOJOJ GLAVI

Film je pokušaj rekonstrukcije knjige koju sam čitala prije dvanaest godina. Sjećam se da je u tom periodu knjiga ostavila snažan utjecaj na mene, ali više se ne sjećam kompletne radnje, samo pojedinih fragmenata i atmosfere.

CRVENKAPICA REDUX

Podnevno sunce prži post-industrijski krajolik. Crvenkapica je na putu prema bakinoj šumskoj kolibi. Skreće sa staze i ulazi u zgradu napuštene tvornice.

ZAŠTO

Dva alpinista, Ola i Bole, kreću u pothvat života: zimski uspon opasnim Messer-Schmidt smjerom. Tijekom uspona Ola na brzinu zapisuje što mu se dešavalo sve do trenutka kad su od uspona morali odustati.

ŠUMSKA BAJKA

Koliko biste Vi bili sretni da doživite kraj svijeta? I uz to da Vam je baš taj dan rođendan, ili da taj dan idete posjetiti majku, ili da, recimo, idete na spoj sa simpatijom?

PROTOPLAZMA

Protoplazma je živa tvar stanice organizma. Osnova je života i u tekućem je stanju. Unutarnji organizam, misli i osjećaji su povezani.

POSLJEDNJI IZAZOV

Pet odvažnih junaka. Tri poticajna patuljka. Jedna primamljiva nagrada. Pohlepa, taština i žudnja u natjecanju do samoga kraja. Tko bi mogao biti dostojan?

2016.

POKRETNI ELEMENTI

Film govori o kreativnim procesima koji dovode stvaranja umjetničkih djela. Pratimo automobil koji prolazi kroz etape umjetničkog procesa te sam postaje dijelom umjetničkih djela, ali i akter u apstraktnim procesima kreacije.

ONI ŽIVE NOĆU

Jedan domaći, tamni, žohar koji slabo leti, ambiciozno bi želio to moći bolje.

MUTNE VODE

Dvije identične ribice, dva različita životna puta, ali dvije identične sudbine. Koliko je, zapravo, solidna genetska struktura? Ovaj film otvara pitanje koliko je važna priča da bi nešto uopće bilo umjetničko djelo?

GRAD DUHOVA

Dok bijesni bitka oko napuštenog grada, preostali stanovnik vodi bitku sa samoćom kroz dnevne ritual.

DISTRIBUCIJA FILMOVA

Ustanova Zagreb film sustavno se bavi međunarodnom promocijom hrvatskog animiranog filma u čitavom nizu aktivnosti, čime nastoji približiti hrvatsku kulturu obožavateljima animiranog filma širom svijeta. Zagreb film jedan je od rijetkih subjekata koji se u Hrvatskoj bavi međunarodnom distribucijom i plasmanom animiranih filmova. Osim distribucije vlastitih naslova i bogate arhivske građe, Zagreb film omogućuje malim producentima i diplomantima Odsjeka za animirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu da se uspješno prezentiraju na međunarodnoj sceni, na renomiranim festivalima i manifestacijama animiranog, eksperimentalnog i igranog filma. Budući da se radi o umjetničkim filmovima, od ključne je važnosti da se kvalificiraju u natjecateljske festivalske programe jer se tamo nalazi i njihova ciljana publika. Festivalska distribucija uspješan je komunikacijski kanal međunarodne promocije hrvatskog animiranog filma i promocija hrvatske kulture uopće. Među producentima čije je filmove Zagreb film do sada distribuirao našli su se radovi Akademije likovnih umjetnosti, studija Ars Animata, Aterstudija, Bold Studija, Diedre, Kreativnog sindikata, udruge Otompotom, SaGe, Žimbra filma itd.

HR | EN

Kliknite OVDJE i prijavite se za naš newsletter!

zagrebfim.hr | zagrebfilm@zagrebfilm.hr | Vlaška 70, 10 000 Zagreb

Kliknite OVDJE i prijavite se
za naš newsletter!

zagrebfim.hr | zagrebfilm@zagrebfilm.hr
Vlaška 70, 10000 Zagreb

HR | EN