2019, Zagreb film

debitantski

dijalog: NE

 

Trajanje – 9’50”, 16:9, color, stereo

tehnika – 2D

producent  –  Vinko Brešan

redateljica, scenarij i dizajn  –  Petra Kožar

montaža  –  Petra Kožar

Animacija  –  Petra Kožar

                       Mislav Tomašinjak

                       Željko Kolarić

Glazba  –  Nika Kožar

umjetnički savjetnik  –  Simon Bogojević Narath

izvršna producentica  –  Andrijana Vidaček

 

Sinopsis

 

Na velikom drvetu na šumskoj čistini živi maleni stvor Plupko. Plupko sanja o pustolovinama u velikom svijetu, ali nije još nikada napustio svoje stablo.

Jednog dana, Plupko odlučuje po prvi puta sići na zemlju, no to se pokaže mnogo težim nego što je očekivao. Iz sjene koju je njegova nožica bacila na tlo, pojavi se duh njegovog vlastitog straha i potjera ga natrag na drvo.

Te noći, Plupko nađe zvjezdicu koju je vjetar donio i zaglavio u krošnji drveta, te je oslobodi.

Sljedećih nekoliko dana, Plupko bezuspješno pokušava sići. Ne uspijeva savladati strah.

Odlučuje se za konačan pokušaj, sve ili ništa. Ovaj put, zvjezdica mu dolazi upomoć pri suočenju sa strahom – i ne samo ona, mnogo se zvijezda spušta na grane drveta. Ohrabren, Plupko napokon staje na zemlju i strah nestaje.

 

Biografija

 

Petra Kožar rođena je 20. svibnja 1988. u Rijeci. U rodnom gradu pohađa Osnovnu školu Brajda te Osnovnu glazbenu školu Ivan Matetić Ronjgov, a nakon toga upisuje Prvu riječku hrvatsku gimnaziju.

  1. godine upisuje studij primijenjene umjetnosti na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, smjer Primijenjena grafika. Tijekom studija sudjeluje na više skupnih studentskih izložbi i surađuje s Teatrom Rubikon, kao članica izvođačke postave za predstave InternNetWork i Sinergija 1.
  2. diplomira s temom diplomskog rada “Crtež u animaciji”. Nakon studija bavi se dječjom ilustracijom, sudjeluje u održavanju radionica i regularno surađuje s dječjim listom “Bijela pčela”. Zadnjih godinu i pol zaposlena je kao dizajner video igara u Zagrebu.

 

 

preview1 preview2 preview3 slika petra kozar